Mainos

Facebookin huijaussivusto houkuttelee ”lapsiaan rakastavia äitejä” tilausansoihin – älä mene tähän lankaan!

Ilmaistavaralla erityisesti äitejä houkutteleva sivusto voikin saada astumaan törkeään tilausansaan.

Facebookissa kiertää jatkuvasti uusia huijausarvontoja, joilla kalastellaan tietoja arvaamattomilta somettajilta. Tällä kertaa Tykkää sivusta jos olet äiti ja ylpeä siitä -sivu houkuttelee muun muassa ruokakassillisilla, ilmaisilla aktiivisuusrannekkeilla ja älypuhelimilla.

Sivusto jakaa jatkuvasti samoja päivityksiä, joissa kertoo etsivänsä muun muassa tuotetestaajia ruokakassipalvelulle tai valitsemalleen älypuhelimelle, joka luvataan testaajalle palkkioksi. Päivityksessä on mukana linkki, joka vie sivulle, jossa käyttäjältä pyydetään yhteystietoja.

Toisessa arvonnassa arvotaan upouusi Tesla, mutta osallistuminen edellyttää tarkemmin kilpailun ehtojen lukemisen jälkeen jatkuvan lottopalvelun tilausta.

Yhteystietokentän alla on pienellä fontilla maininta kampanjan ehdoista, joissa kerrotaan muun muassa kaikkien osallistujien antavan luvan markkinointiin. Kampanjan sponsoreiksi on listattu tunnettuja nimiä, kuten DNA, Sonera, Aller Media Oy, Vattenfall Oy ja Autoliitto Ry.

Hyväksymällä kampanjan ehdot käyttäjä luovuttaa yhteystietonsa puhelin-, sähköposti-, kirje- ja tekstiviestimarkkinointiin. Sivun julkaisujen kommenteissa Facebook-käyttäjät ovat varoittaneet arvontojen olevan tilausansoja ja että niihin osallistuttua on sähköpostiin alkanut virrata roskapostia.

Facebookin mukaan ”Tykkää sivusta jos olet äiti ja ylpeä siitä” on perustettu vuonna 2010. Sivulla on lähes 50 000 tykkääjää.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.