Mainos

Facebook-kutsu karkasi käsistä — yli 200 000 ilmoittautui kotibileisiin

Sydneyssä Australiassa 15-vuotiaan tytön Facebookiin laittama avoin kutsu synttärijuhliin muodostui melkoiseksi painajaiseksi. Pilailijat kaappasivat ja levittivät koulutytön synttärikutsua, jonka seurauksena tytön "pieniin synttärijuhliin" ilmoittautui yli 214 000 ihmistä, kertoo Daily Telegraph.

Tyttö ilmoitti poliisille kaappauksesta eilen. Kaappauksesta epäiltiin Anonymous-ryhmää tai nettipiloistaan tunnettua David Thornea. Poliisin mukaan syytteen kaappauksesta on saamassa 17-vuotias poika.

Jessin oli tarkoitus aluksi kutsua 16-vuotissynttäreilleen vain opiskelijatoverinsa. Hän päätti kuitenkin pistää Facebookiin avoimen kutsun. Kutsussa hän totesi, ettei hänellä ollut tarpeeksi aikaa kutsua kaikkia, joten hän pyysi ystäviään levittämään kutsua puolestaan.

– Kutsu on avoin kaikille, niin kauan kunhan homma ei karkaa käsistä.

Vuorokauden sisällä juhliin oli kuitenkin ilmoittautunut jo yli 20 000 henkilöä. Tällöin tyttö ilmoitti juhlat perutuksi. Ilmoittautumisia tuli kuitenkin jatkossa yhä lisää.

Eräs ilmoittautuneista naljaili tapahtuman keskustelussa:

– Sen tyypin, Corey Worthingtonin bileet eivät ole mitään tähän verrattuna.

Worthington järjesti kotibileet Melbournessa, jonne ilmestyi 500 vierasta sen jälkeen kun kutsua oli levitetty My Spacessa.

Jessin isä toteaa tytön joutuneet julman pilan kohteeksi. Hän kertoo Jessin kutsuneen syntymäpäivilleen vain muutamia ystäviä. Hänen mukaansa tyttö ei osannut kuitenkaan käyttää yksityisyysasetuksia, joka olisi estänyt täysin tuntemattomia näkemästä kutsun tietoja.

– Hän oli vain hermostunut siitä, tulisiko kukaan hänen syntymäpäivilleen, isä toteaa.

(MTV3)

Lue myös Daily Telegraph

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.