Äitiä ja tytärtä syytetään laittomasta abortista Yhdysvalloissa – Facebook luovutti poliisille syytteeseen johtaneita yksityisviestejä

8:30
Katso myös: Kirjeenvaihtajamme seurasi aborttiklinikan tapahtumia Kentuckyssa, jossa jotkut pelkäävät jo sanoa sanaa "abortti" puhelimessa.

Yhdysvalloissa Nebraskan osavaltiossa poliisi syyttää äitiä ja tytärtä laittomaan aborttiin liittyvistä rikoksista.

Tytärtä syytetään abortin lisäksi ruumiin kätkemisestä.

Tapauksessa on herättänyt huomiota se, että Facebook luovutti poliisille äidin ja tyttären välisiä yksityisviestejä, jotka olivat avainasemassa syytteissä.

Moni aborttioikeuden puolustaja varoitti vastaavanlaisista skenaarioista Yhdysvaltain korkeimman oikeuden poistettua kansallisen oikeuden aborttiin kesäkuussa.

Facebookin omistava Meta puolustautui sanomalla, että poliisi ei maininnut aborttia pyynnössään saada viestit. Meta huomautti myös että yrityksen pitää totella pyyntöjä silloin kun laki sitä vaatii.

Aborttioikeuden puolustajien mukaan yksityisviestien pitäisi olla automaattisesti päästä päähän salattuja, mitä ne eivät Facebook messengerin tapauksessa ole.

Tapaus ei liity suoraan aborttioikeuden poistoon, sillä syytteiden taustalla on varhaisempi laki, joka sallii abortin 20. raskausviikkoon asti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja