F1-tulokkaalta karmea moka Bahrainin GP:ssä: "Tajusin, että ne ovat siinä syystä"

Williamsin F1-kuljettaja George Russell teippasi kypäränsä ilmakanavat kiinni Bahrainin GP:n alla. Lämmittelykierroksella hän huomasi tehneensä virheen, kertoo Motorsport Week.

19. tilalta kisaan startannut ja sijalle 15. noussut Russell kertoi, että hän teippasi ilmakanavat kiinni sen takia, ettei hiekka pääsisi läpi kypärän sisälle.

– Se oli minulle erittäin kuuma kisa. Lähtöruudukkoon ajaessani radalla oli tuulen takia paljon hiekkaa, joka tunkeutui ilmakanavien kautta kypäräni sisälle. Päätin teipata ilmakanavat kiinni, kun pääsin lähtöruutuun, Russell sanoo.

– Ehdin ajaa puolet lämmittelykierroksesta, kun tajusin, että ilmakanavat ovat kypärässä syystä. Minun täytyi ajaa koko kisa visiiri puolittain auki. En voinut ajaa puolta minuuttia pidempää visiiri kiinni. Join vesipulloni tyhjäksi, onneksi vesi ei siinä ollut kuumaa. Se oli minulle yllätys, odotan edelleen teekuppostani! Join siitä edelleen kisan lopussa, siinä ei onneksi ollut hiekkaa, Russell kertoo.

Russell taisteli kisassa kokeneen tallikaverinsa Robert Kubican kanssa ja onnistui päihittämään tämän. Hän oli kiitollinen Williamsin antamasta mahdollisuudesta ajaa kunnolla kisaa.

– Minulla oli hyvä kisa, johon sisältyi useita hyviä taisteluita Robertin kanssa. Sain myöhemmin selville, että niitä taisteluita ei näytetty TV:ssä ollenkaan, Russell toteaa.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan 14. huhtikuuta Kiinassa.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat