F1-toimittaja asettui aikanaan Kimi Räikkösen puolelle – Fernando Alonson Renault-sopimus laittoi miehen nurinkuriseen tilanteeseen

Renault’n päätös palkata Fernando Alonso on herättänyt paljon myös kritiikkiä. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa monet ovat hämmästelleet, miksi ranskalaistalli ei antanut mahdollisuutta jollekin oman kuljettaja-akatemiansa kuskille.

Brittitoimittaja Jake Humpreys teki selväksi oman näkemyksensä.

– Ajatelkaa, jos McLaren olisi tuonut Mikan (Häkkinen) eläkkeeltä kaudeksi 2007… meiltä olisi viety Lewis Hamiltonin nerokkuus. Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta F1-sarjassa pitäisi olla kyse nuorista, kunnianhimoisista ja nälkäisistä lahjakkuuksista. Alonson paluu tappaa jonkun unelman. Hän on ollut mahtava mestari, mutta elämä jatkuu, sanaili Humpreys Twitterissä.

Veteraanitoimittaja Mark Hughes edusti eri näkökantaa.

– Jake, onneksi sinä et ollut tekemässä päätöksiä McLarenin kuskeista vuonna 1982. Meiltä olisi viety yksi urheilun hienoimmista tarinoista: Niki Laudan paluu, kuittasi Hughes.

Lauda palasi tuolloin F1-sarjaan kahden kauden tauon jälkeen ja voitti lopulta kolmannen maailmanmestaruutensa vuonna 1984.

Hughes jatkoi aiheesta myöhemmin. Hän muistutti tukeneensa aikanaan myös nuoria kuskeja.

– Muistelisin puolustaneeni lehdessä ajatuksia, että 17-vuotias Max Verstappen ja 24 juniorikisaa ajanut Kimi Räikkönen päästetään F1-sarjaan, koska he ovat tarpeeksi nopeita. Nyt minun pitää selittää sama asia 39-vuotiaan Alonson kohdalla. Suorituskyky on kaikesta tärkeintä, paalutti Hughes.

Katso twiitit alta.

Lue myös:

    Uusimmat