F1-tiimi yhä Shanghaissa: ”Epämääräistä odottelua”

MTV3:n F1-tiimi odottelee edelleen Euroopan lentoliikenteen normalisoitumista Kiinan Shanghaissa.

- Tänään ollaan selvitelty Finnairin paikallisen ”byroon” kanssa tilannetta. Positiivisempia viestejä tulee, että ilmatilaa ollaan vähän availemassa. Vakaa usko on, että kotiin päästään joskus eikä tarvitse viikkotolkulla odotella. Finnairin paikallistoimistossa hyvin ystävällinen ihminen auttoi meitä, mutta toki täällä on isot jonot purkamatta eikä mitään varmaa pystytä vielä sanomaan. Epämääräinen odottelu siis jatkuu toistaiseksi, F1-selostaja Oskari Saari kertoi.

Saari pahoitteli sitä, ettei ole tänään pystynyt raportoimaan kuulumisiaan MTV3:n F1-tiimin Twitter-sivuilla.

- Hotellin nettiyhteys on sellainen, etten 90-luvun puolivälin jälkeen ole tällaista ”high speed internetiä” nähnyt. Ei oikein pääse Twitteriä päivittämään, kun yhteydet pätkivät, Saari harmitteli.

Osa F1-väestä on miettinyt vaihtoehtoisia lentoreittejä tai jopa suunnitellut kotimatkaa Siperian halki kulkevalla junalla. Saari uskoo kuitenkin odottelun olevan tässä vaiheessa ainoa oikea vaihtoehto.

- Väitän edelleen tämän olevan paras ratkaisu. Ollaan edelleen yhden suoran lennon päässä Helsingistä. Monet olisivat usuttaneet meitä esimerkiksi Hongkongiin, mutta siellä ja muissa liikenteen solmukohdissa on kuulemma ihan täysi kaaos ja kestää viikkoja, ennen kuin jonot saadaan purettua, Saari kertoi.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan reilun kahden viikon kuluttua Barcelonassa. Espanjan ilmatila on ollut lähes kokonaan auki, joten tallien autot ja muu kalusto pystyttäneen lennättämään kilpailupaikalle. Kuusi F1-rahtia kuljettavaa lentokonetta on mahdollisesti lähdössä jo tänään Shanghaista Pohjois-Espanjan Bilbaoon.

- Tästä en ole kuullut, mutta en usko, että on mikään ongelma saada kalusto täältä Espanjaan. Toinen juttu on saada meidät Suomeen, Saari naureskeli.

Lue myös:

    Uusimmat