F1-testeissä yllättävä käänne – Haasin Kevin Magnussen paukutti ”lisäajalla” tuloslistan kärkeen

F1:n talvitestit jatkuvat Bahrainissa. Perjantain ajopäivän loppuun saatiin vielä yllätys, kun Haasin Kevin Magnussen täräytti tuloslistan kärkeen.

Magnussen (1.33,207) alitti Ferrarin Carlos Sainzin kärkinoteerauksen yli kolmella kymmenyksellä (-0,325).

Noteeraus tapahtui kuitenkin sen jälkeen, kun testien virallinen osuus oli päättynyt. Näin Sainz jäi virallisissa tuloksissa ykköseksi.

Haas sai torstaina kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta erikoisluvan ajattaa autojaan Bahrainin virallisten testituokioiden jälkeen. Haas kun ei ehtinyt logististen ongelmien takia torstain ensimmäiseen ajosessioon. Koska F1 vastasi kuljetuksista ja logistiikasta, tarjottiin Haasille neljä ylimääräistä ajotuntia. Ne tallin piti käyttää torstai-illan, perjantai-illan ja lauantai-illan aikana.

Kärkiajan paukuttanut Magnussen, 29, palaa nyt vuoden tauon jälkeen takaisin F1-sarjaan. Tanskalaiskuski solmi aiemmin tällä viikolla sopimuksen Haasin kanssa. Hän korvaa potkut saaneen Nikita Mazepinin.

Haas on rämpinyt viime vuodet F1:n pohjamudissa. Jenkkitalli ei kehittänyt viime kaudella ollenkaan autoaan, keskittyen täysillä tämän kauden uuden menopelinsä rakentamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat