F1-talli Williams romahti 2018, asiantuntijan tiedot enteilevät suurta tuskaa – "Ero kärkeen jopa kasvanut"

F1-sarjan perinteikkään brittitallin Williamsin näkymät tulevaan kauteen ovat erittäin synkät, arvioi C Moren asiantuntija Toni Vilander. 

Formula ykkösissä vuosina 1980-1997 yhteensä peräti 16 tallien ja kuskien maailmanmestaruutta voittanut Williams sijoittui kaudella 2015 Valtteri Bottaksen ja Felipe Massan ajamana MM-sarjassa kolmanneksi.

Tämän jälkeen tuli vielä kaksi viidettä sijaa, mutta viime vuonna nähtiin romahdus: Williams oli valmistajien rankingissa kymmenes eli viimeinen seitsemällä MM-pisteellään.  

Nyt molemmat kuljettajat vaihtuvat – Lance Strollin ja Sergei Sirotkinin korvaavat Robert Kubica ja George Russell – ja Vilanderin saamat tiedot tallin sisältä eivät herätä lupauksia. 

– Sain kaiveltua viime kauden viimeisissä testeissä Abu Dhabissa tallin sisältä sellaista informaatiota, että ne merkit eivät ole todellakaan kauhean hyviä. Ei ole suuria odotuksia 2019 kauteen, Vilander toteaa kautta ennakoivalla videolla (yllä). 

Sekin saattaa kertoa ongelmista, että Williamsin uuden auton julkistamispäivästä tiedotettiin vain neljä päivää ennen h-hetkeä. 

– Näyttäisi, että talli on samanlaisissa vaikeuksissa kuin viime kaudella, tai ero kärkeen olisi jopa kasvanut, Vilander summaa. 


Lue myös:

    Uusimmat