F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-talleja menossa boikottiin? – "En ole tietoinen tästä"

Talousvaikeuksien kanssa kamppailevat F1-tallit vähättelivät mahdollisen boikotin uhkaa Yhdysvaltojen GP:n alla. Formuloiden rahallisten tuottojen epätasainen jakojärjestelmä on suututtanut pikkutalleja yhä enemmän.

Marussia ja Caterham ovat jo joutuneet jäämään sivuun Austinista, ja varikolla on huhuttu laajempaa boikottia protestina pienempien tallien mielestä epäreilulle ympäristölle. Brittilehti Times kirjoitti lauantaina, että Lotus, Sauber ja Force India ovat siirtyneet epätoivosta jo raivon partaalle. Lehden mukaan edellä mainitut tallit ovat keskustelleet siitä, että he eivät kilpailisi Austinissa.

Lotuksen tallipäällikkö Gerard Lopez ei ollut edes kuullut kyseisestä suunnitelmasta.

– Olen hieman yllättynyt. Keskustelin näiden tallien kanssa rahanjaosta ja niin edelleen, mutta siinä se. En ole tietoinen tästä, enkä tiedä mistä tämä on peräisin, Lopez sanoi.

Myös Force Indian tallipomot olivat tietämättömiä boikotista. Tosin apulaistallipäällikkö Bob Fernley huomautti, että useampi talli on vaarassa mennä nurin, jos mitään ei tehdä.

– Kaksi tallia on jo mennyt nurin, ja kaupallisten oikeuksien omistajan [Bernie Ecclestonen] mukaan ensi vuonna mukana saattaa olla vain 14 autoa. Kuinka paljon he haluavat menettää, Fernley sanoi.

– Kysymys kuuluu, mikä on tarkoituksena, jos talleja ajetaan ulos sarjasta?

Formula 1 -tallit saavat osansa tuloista menestyksen mukaan. Ero pienimpien ja isoimpien tallien budjeteissa voi olla kymmeniä, jopa satoja miljoonia euroja.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja