F1-tähti halusi ajaa kisassa – lääkärin synkkä puheenvuoro muutti kaiken: "Sanoivat, että voit kuolla"

Ferrarin F1-kuski Carlos Sainz joutui jättämään Saudi-Arabian GP:n umpilisäkkeen tulehduksen takia. Nyt hän on kertonut Nude Project -podcastissa, kuinka hän oli saanut vakavan varoituksen lääkäriltä kilpailun alla.

Tällä kaudella formula ykkösten MM-sarjassa neljäntenä oleva Sainz kertoi podcastissa hänen olotilansa huonomisesta Saudi-Arabian GP:n alla. Lopulta tilanne paheni niin rajusti, että espanjalaisen oli pakko mennä sairaalaan.

– Minulla ei ole hyviä muistoja siitä. Saavuin Jeddahiin oltuani kolmas Bahrainissa. Olin aloittanut kauden todella hyvin. Aloin voida todella pahoin torstaiaamuna, jolloin meillä on tapaamisia lehdistön ja insinöörien kanssa sekä sponsoritapahtumia, Sainz kertoi.

– Minulla oli kova kuume, enkä voinut lakata käymässä vessassa. Olin ollut todella kipeä vuorokauden ajan. Perjantaina minun täytyi ajaa vapaissa harjoituksissa ja aloin ottamaan kaikkea mahdollista rauhoittaakseni ripulia ja kuumetta, Sainz jatkoi.

Sainz sai kuumetta alaspäin ja ajatteli, että jos saisi lääkityksen kohdilleen, niin hän voisi ajaa F1-autoa. Ferrari-kuljettajan energiatasot olivat kuitenkin todella alhaalla.

– Olin aivan poikki, koska en syönyt, minulla ei ollut energiaa. Hikoilin enemmän kuin tavallisesti. Ne olivat elämäni kaksi vaikeinta harjoitussessiota. Jeddah on myös todella vaativa rata fyysisesti nopeiden mutkien takia. Oli myös todella kuuma. Kärsin paljon. Vedin harjoitukset, mutta ajattelin, mikäli tämä jatkuu, niin en voi ajaa kisassa tai aika-ajoissa.

Olotila ei ollut muuttunut seuraavaan aamuun mennessä.

– Ajattelin, että se ei voi olla virus. Olin huonommassa kunnossa kuin kaksi päivää aiemmin, joten päätin mennä sairaalaan. Pääsen sairaalaan, he tekevät testit ja vahvistavat, että umpilisäkkeeni on tulehtunut. Sanoin, että meidän varmaankin pitää leikata, eikö niin? Sainz kertoi.

Lääkärit olivat vastanneet kyllä ja kysyneet Sainzilta, että kuinka kauan hän oli ollut tällaisessa tilassa. Sainz oli vastannut, että kahden päivän ajan.

– Olet hullu, koska jos umpilisäke puhkeaa, niin voit kuolla ja operaatio on kolme kertaa pidempi, Sainzille vastattiin. 

– Ajattelin vain formula ykkösiä ja halusin ajaa kisassa. Kysyin heiltä, jos he voisivat antaa jotain vahvaa minulle ja tulisin kisan jälkeen leikkaukseen. He sanoivat, että ei, koska jotain todella vakavaa voisi tapahtua ja voisin kuolla, jos umpilisäkkeeni puhkeaisi.

Sainz oli vastannut heille, että suostuu leikkaukseen heti. Hän kuitenkin saman tien kuulosteli, mikäli pystyisi ajamaan kahden viikon kuluttua Australiassa.

 – He kertoivat minulle, että aikataulu on todella tiukka ja minun ei pitäisi miettiä sitä. Katsoisimme, mikä oloni on leikkauksen jälkeen. He sanoivat, että palautuminen olisi 10-14 päivää ilman liikuntaa, joten menin hätäleikkaukseen.

– Jeddahin kisa jäi väliin, mikä satutti minua MM-taistossa, koska menetin varmasti 12-15 pistettä. Siitä lähtien ajattelin, että tulen takaisin kisaamaan Australiaan, Sainz päätti.

Neljättä kauttaan Ferrarilla ajava Sainz onnistui palaamaan kilparadoille Australiassa. Paluu oli nappisuoritus, sillä Sainz otti Australian GP:ssä voiton, joka oli hänelle uran kolmas F1-sarjassa.

Red Bullin Max Verstappen johtaa MM-sarjaa 194 pisteellä, kun on ajettu yhdeksän osakilpailua. Sainz on neljäntenä 108 pisteellä. Seuraava osakilpailu jaetaan 23. kesäkuuta. Vuorossa on Espanjan GP.

Lue myös:

    Uusimmat