F1:ssä voimaan muutos, joka ei riitä tyydyttämään osaa talleista

F1-sarjan kulukattoa korotetaan tälle vuodelle 3,1 prosentilla, mikä auttaa useita tiimejä pysymään taloudellisissa raameissa.

Rahankäyttöön F1-sarjassa oli puututtu tähän kauteen suunnattaessa aiempaa voimakkaammin, kun kärkitallit olivat upottaneet yhteen kauteen aiemmin satoja miljoonia. F1:n peruskulukatto oli tälle vuodelle 140 miljoonaa dollaria. 

Inflaatio on kuitenkin saanut kulut nousemaan ja useat tiimit ovat viestineet, että kulukatossa on mahdotonta pysyä.

F1-komissio kokoontui perjantaina Spielbergissä ennen Itävallan GP:n ensimmäisiä harjoituksia, ja käsiteltävänä oli myös kulukatto. Läsnä olivat F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali, Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem, F1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn ja kaikkien 10 tallin päälliköt.

Kulukattoa päädyttiin nostamaan 3,1 prosentilla. Sen nostamisen kannalla olivat FIA, Formula 1 ja yhdeksän kymmenestä tiimistä. Ehdotusta vastustaneen tiimin nimeä ei kerrottu julkisuuteen.

3,1 prosentin nosto tarkoittaa kulukattoon noin neljän miljoonan dollarin nousua, mikä on kuitenkin muun muassa The Racen mukaan huomattavasti vähemmän kuin osan tiimeistä ajama seitsemän–kahdeksan miljoonan dollarin korotus.

Lisäksi F1:tä koskevia säädöksiä päivitetään niin, että ensi kaudella sallitaan kautta edeltävä testaaminen Euroopan ulkopuolella neljä päivää ennen sesongin ensimmäistä tapahtumaa ilman aiemmin vaadittua enemmistön hyväksyntää.

Lue myös: