F1-sarjan sääntömuutoksista tulossa lisätietoa talleille – kulukatto uhkaa tuhansia työpaikkoja

Formula 1 -sarjaan kaudelle 2021 suunniteltu mahdollinen kulukatto toisi mukanaan myös negatiivisia vaikutuksia talleille. Asiaa käsitellään perjantaina tallien kokouksessa.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä.

Videolla raportti Monacon GP:n torstain harjoituksista.

F1-sarjan uusi omistaja Liberty Media esitteli reilu kuukausi sitten vuodeksi 2021 voimaan astuvat sääntömuutokset, joihin kuuluivat muun muassa äänekkäämmät ja tehokkaammat moottorit, sekä noin 130 miljoonan euron kulukatto.

Kulukatto tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi Mercedes joutuisi vähentämään 400 työntekijää ja Red Bull 300 työntekijää.

F1-tallien on tarkoitus kokoontua tänään perjantaina Monacossa saman pöydän ääreen ja heidän on määrä saada lisää informaatiota uusista sääntömuutoksista.

Näin toivoo myös Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

- Niiden täytyy olla vastuullisia askelia, sillä kulukattoon liittyy monien ihmisten työpaikka. Odotamme mielenkiinnolla, Horner sanoi racefans.net-sivuston mukaan.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff toteaa neuvotteluiden olevan todella monimutkaisia.

- Keskusteluissa käydään läpi muun muassa teknisiä sääntöjä ja tulojen jakamista. Toivottavasti neuvottelu on tuottoisa, jotta ymmärtäisimme enemmän ja voisimme toimia tilanteen mukaan.


Lue myös:

    Uusimmat