F1-pomo paljasti: rajusti sukeltaneella McLarenilla kova viisivuotinen suunnitelma

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown on esitellyt englantilaisyhtiön sijoittajille päättäväisen suunnitelman, jossa McLaren nousee rajun sukelluksen jälkeen taas huipulle.

Päättyneellä kaudella McLaren otti jo ison kehitysaskeleen, kun se nousi F1-sarjan valmistajien taulukossa yhdeksänneltä sijalta kuudenneksi.

Pahimmillaan McLaren ui todella syvissä vesissä. 1990-luvun lopun ja 2000-luvun menestyjätalli ei meinannut välillä päästä jatkoon aika-ajojen ensimmäisestä osiosta.

McLarenin toimitusjohtajan Brownin mukaan tulevina vuosina McLarenin kehityskäyrän pitäisi olla edelleen rajussa nousussa. Brown paljasti, että hän on jo kertonut McLarenin aikeista tallin omistajaportaalle.

– Olen esitellyt viisivuotisen suunnitelman, jonka aikana alamme voittaa kisoja. Ja kun pääsemme voittokantaan, silloin taistellaan myös mestaruuksista, Brown sanoi Racerille.

– On tärkeää, että Liberty tekee muutoksia koko lajiin. Varsinkin kun katsoo sitä, mihin suuntaan F1:set ovat menossa. Tällä hetkellä vain kaksi tai kolme tallia taistelee mestaruuksista. Nyt asiat ovat miten ne ovat, mutta toivottavasti voimme vaikuttaa siihen, että jatkossa monet tallit voivat voittaa kisoja ja taistella mestaruuksista, Brown jatkoi.

Brown nimitettiin McLaren Technology Groupin johtajaksi marraskuussa 2016 sen jälkeen, kun entinen F1-tallipäällikkö Ron Dennis oli sysätty pestistä sivuun.

Tämän vuoden huhtikuussa Brownista tehtiin McLarenin autourheilupuolen toimitusjohtaja.

Brownin McLaren-vuosien aikana brittitalli on tehnyt hiljalleen nousua pohjamudista ylöspäin. Brownin mukaan tallin sijoittajat ovat ”erittäin sitoutuneita” tukemaan tallia muun muassa tulevan suunnitelmajakson aikana.

– Mutta totta kai, jokainen sijoittaja haluaa nähdä rahalle vastinetta, Brown tokaisi.

Lue myös:

    Uusimmat