F1-päivä täysin pilalle: Räikkönen torkkui autossaan, Bottas harmitteli treenien peruuntumista

Formula ykkösten kauden toinen kisaviikonloppu Kiinan Shanghaissa käynnistyi tuntien turhalla odottelulla alueelle laskeutuneen sumun takia.

MAINOS

Kiinan F1-viikonloppu C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 04.55 ja klo 08.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 06.55, aika-ajo klo 09.55
Sunnuntai: Kiinan GP klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 07.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Perjantaiaamun ensimmäisissä harjoituksissa autot ehtivät vain nopeasti käydä radalla ennen kuin sessio keskeytettiin punaisilla lipuilla. Sumun takia pelastushelikopterin oli mahdotonta lentää turvallisesti paikalliseen sairaalaan, joten harjoituksia ei tämän takia voitu viedä läpi suunnitellusti.

Iltapäivällä paikallista aikaa ei ajettu lainkaan. Varikolla radalle pääsyä odotellessa Kimi Räikkönen näytti ottavan torkut Ferrarissaan. Valtteri Bottas puolestaan piipahti C Moren lähetyksessä kertomassa tilanteesta.

– Eipä tälle oikein voi mitään. Kun ei pääse ajamaan, niin ei pääse ajamaan. Sitten kun päästään, on tärkeää, että saadaan kaikki irti siitä ajasta, Bottas kommentoi tilannetta.

Lauantaina ehditään ajamaan vain yhdet tunnin mittaiset harjoitukset ennen aika-ajoja. Sunnuntaiaamuksi on luvassa lisää sadetta, joten samanlaiset ongelmat saattavat palata kisapäivänä.

Bottas kävi aamulla radalla vain neljän kierroksen verran. F1-sarjan rengasvalmistajan Pirellin uudet sadekelin renkaat ovat herättäneet paljon kritiikkiä, joka osoittautui oikeaksi aamun treenien liukastelun myötä.

– Me koetimme tehdä vain yhden aikakierroksen sadekelin renkailla ja välikelin renkailla ajettiin vain yksi lämmittelykierros. Liukasta se oli, mutta niin näköjään kaikilla muillakin, Bottas sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat