F1:n merkittävä uudistus menossa läpi – jo tälle kaudelle tulossa poikkeavia kisoja

2:32
Videolla kuvaa F1-kauden avauskisan Bahrainin GP:n lähdöstä.

F1:n lauantain sprinttikisaidea on menossa läpi ja toteutukseen, kertoo Motorsport.com. F1-tallit kävivät asiaan liittyen kädenvääntöä lajin kattojärjestön, oikeudet omistavan Liberty Median kanssa. Suurin puheenaihe liittyi uudistuksen kustannuksiin ja uusista kisoista jaettaviin korvauksiin. Nyt talouskysymyksiin on löydetty ratkaisut.

Motorsport.com:n tietojen mukaan kukin F1-talli saa ylimääräisen 500 000 dollarin eli 420 000 euron lisäkorvauksen uusista kisoista. Tämän lisäksi F1-tallien kulukattoa nostetaan saman summan verran ylöspäin.

Tämän lisäksi F1 aikoo korvata sprinttikisojen aikana mahdollisesti syntyneet kolarikulut talleille.

Saman sivuston mukaan F1 järjestää asiasta viimeisen äänestyksen jopa jo seuraavan kisan yhteydessä Imolassa.

Konkretian tasolla F1:n uudet sprinttikisat on tarkoitus järjestää Englannin Silverstonessa, Italian Monzassa ja Brasilian Interlagosissa. Sprinttikisat on määrä ajaa lauantaisin. Jokaisessa lyhytkisassa ajetaan 100 kilometriä. Jaossa on normaaleihin kisoihin nähden pienempi pistepotti.

Sprinttikisan tulokset määrittävät puolestaan lähtöjärjestyksen sunnuntain pääkisaan.

Uudistusta aiotaan kokeilla tämän kauden aikana. F1 haluaa selvittää muun muassa sen, miten sprinttikilpailuiden konsepti lähtee rullaamaan. Tarkkailussa on myös se, että miten uudistus otetaan vastaan televisiokatsojien puolella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja