F1-maailmanmestari tietää, miten Lewis Hamilton päihitetään – väittää, ettei Valtteri Bottas kykene tähän

F1-maailmanmestari Jenson Button julistaa tietävänsä sen, miten Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton on lyötävissä. Buttonilla on jopa kokemusta tästä.

Hamilton on dominoinut F1-sarjaa viime vuosien aikana. Hänellä on nytkin yli 40 pisteen etumatka MM-taulukossa toisena tulevaan Valtteri Bottakseen nähden.

Hamiltonin edellinen ei-mestaruusvuosi on 2016, jolloin saksalaiskuljettaja Nico Rosberg ehti hänen edelleen. Tuolloin Mercedeksen sisälle syntyi sotaisa tilanne. Rosberg horjutti Hamiltonia henkisellä tasolla niin, että brittikuski menetti otteensa.

Vuoden 2009 maailmanmestari Button uskoo, että henkinen asetelma on se, jolla Hamilton on lyötävissä. Siihen ei tarvita kuitenkaan riitoja tai likaisia temppuja.

Button ajoi Hamiltonin kanssa samassa tallissa McLarenilla 2010-luvun taitteessa. Vuonna 2011 Button keräsi 43 pistettä enemmän kuin Hamilton.

Miten Button sitten päihitti toisen britin?

– Kyse on siitä, että Lewisin tallikaverin pitää käyttää päätään tietyissä tilanteissa. On sitten kyse insinööripuolen hyödyntämisestä, strategiasta tai miten autoa säädetään. Minulle ainut tapa oli se, että sain autoon paremmat säädöt kuin Lewis tai että ajoin kisan eri strategialla kuin hän. Tärkeää oli se, että säästin renkaita ja polttoainetta, jotta pystyin hyökkäämään silloin, kun hän pysähtyi, Button sanoo muun muassa GP Blogin mukaan.

– Lewis joutui monesti miettimään, että "miten ihmeessä hän päihitti minut, koska olen paljon nopeampi kuin hän", Button jatkaa.

Button ei kuitenkaan usko, että Hamiltonin nykyinen tallikaveri Bottas pystyisi päihittämään kuusinkertaisen maailmanmestarin. Buttonin mukaan syy on se, että Bottas ei pelaa psykologisia pelejä Hamiltonin kanssa.

– Bottas on tiimipelaaja, erittäin mukava kaveri. Hän haluaa vain tulosten puhuvan puolestaan, Button sanoo Bottaksesta.

Mercedeksen suomalaiskuski Bottas kuitenkin toteutti Buttonin jakamia "oppeja" Venäjällä, jossa hän aloitti kisan eriävällä taktiikalla Hamiltoniin nähden. Kisavauhdissa Bottas olikin selvästi Hamiltonia nopeampi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja