Brittitoimittajat hämmästelivät Valtteri Bottaksen viivyttelyä Lewis Hamiltonin edellä: "Taistelee kerrankin, kun talli pyytää olla tekemättä niin"

1:40
Valtteri Bottas sai Mercedekseltä pyyntöjä olla pidättelemättä Lewis Hamiltonia, mutta kai ei mennyt tiimin toiveiden mukaisesti. Videolla kuuluu, että tilanne yllätti myös C Moren selostajakolmikon.

Valtteri Bottaksen tapa viivytellä Lewis Hamiltonin päästämistä ohi Espanjan F1-kisassa sai brittimedialta kovaa kritiikkiä jo Barcelonan kisan aikana.

Bottas ei pystynyt haastamaan kärkikaksikkoa Espanjan GP:ssä. Erilaisella kisastrategialla liikkeellä ollut suomalainen päästi 53. kierroksella tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ohitseen tavalla, joka ei miellyttänyt kaikkia.

Bottaksella oli mahdollisuus tehdä tilaa selvästi paremmassa kunnossa olleilla renkailla ajaneelle Hamiltonille jo ensimmäisessä sektorissa, mutta brittikuski joutui odottamaan paikkaansa 10. mutkaan saakka.

Mercedes ohjeisti tiimiradion välityksellä Bottasta päästämään Hamiltonin ohitseen helposti. Tämä jahtasi tässä vaiheessa kärjessä ollutta Red Bullin Max Verstappenia.

Bottaksen toiminta tilanteessa ihmetytti F1-toimittajia.

– Bottasta neuvottiin olemaan hidastamatta Hamiltonia. Nyt hän juuri hidastaa Hamiltonia… Lewisin on syöksyttävä 10. mutkan sisäpuolelta ohi. Se oli oikea ohitus, kirjoitti Chris Medland.

– Se kertoo paljon, ettei ole selvää, yrittikö Bottas hidastaa Hamiltonia vai ei, kirjoitti The Sun -lehden Ben Hunt.

– Huvittavaa, että kerrankin Bottas taistelee sijoista (Hamiltonia vastaan), kun talli pyytää häntä olemaan tekemättä niin, tylytti  ESPN:n Nate Saunders.

Hamilton menetti tilanteessa aikaa, mutta nousi lopulta vaivatta ohi Verstappenin kisan voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja