Mainos

F1-lähtövaloihin viime hetken muutos turvakaaren takia

9:00

Pelko formula ykkösiin tulleen Halo-turvakaaren vaikutuksesta ohjaamon näkyvyyteen on saanut Kansainvälisen autoliiton FIA:n tekemään muutoksia kisastarttien lähtövaloihin, kertoo Motorsport-sivusto.

MAINOS

Australian F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 02.55 ja 06.55
Lauantai: Harjoitukset klo 04.55, aika-ajo klo 07.55
Sunnuntai: Australian GP klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Täksi kaudeksi mukaan otettu ohjaamoa suojaava turvakaari ei kuljettajien mukaan vaikuta juurikaan ajotilanteissa, mutta esimerkiksi yläviistossa olevat lähtövalot saattavat jäädä sopivassa kulmassa pimentoon.

FIA on reagoinut tallien huoleen ja tuonut tämän viikonlopun näyttämölle Australian Melbourneen toiset lähtövalot, jotka sijaitsevat viisi metriä varsinaisia valoja alempana vasemmalla. Ratkaisulla pyritään turvaamaan, että varsinkin etummaisissa riveissä olevat kuljettajat näkevät valot esteettä.

Aiemmin toiset lähtövalot ovat sijainneet suoran puolivälissä, jotta myös peräpään kuskit ovat nähneet niiden vaihtumisen parhaalla mahdollisella tavalla. Tapa tuli käyttöön vuonna 2009, jolloin korkeat takasiivet estivät osaa kuskeja näkemästä edessään olevia valoja. Nykyisin takasiivet ovat huomattavasti aiempaa matalammalla.

FIA sallii perjantain harjoituksissa poikkeuksen harjoituslähtöihin. Normaalisti startteja saa harjoitella vain varikkosuoralta, mutta Melbournessa kuskit saavat käydä tutustumassa valoihin lähtöruudukosta tehtävillä starteilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.