F1-lähtöjärjestys: Max Verstappenin ”suojeluskilpi” ensi kertaa tositestissä – Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas yrittävät estää katastrofin

Max Verstappen lähtee suursuosikkina sunnuntain Itävallan GP:hen. Kisan alun isoin kysymys kohdistuu kuitenkin toiseen Red Bull -kuskiin.

Verstappen onnistui kuin onnistui ajamaan paalupaikalle lauantain aika-ajossa, kun hän päihitti McLarenin jättiyllättäjän Lando Norrisin 48 tuhannesosan erolla.

Red Bullille aika-ajo oli lähestulkoon totaalinen jättipotti, kun myös tallin toinen kuski Sergio Perez ehti Mercedes-kuljettajien eteen. Perez oli kolmas, kun taas Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas jäivät ruutuihin neljä ja viisi.

Perez hankittiin Red Bullille Max Verstappenin tukimieheksi. Sunnuntain kisassa hän on ensimmäistä kertaa tositestissä ”suojeluskilpenä”.

Kysymys kuuluu, pystyykö Perez pitämään Mercedes-kuljettajat takanaan?

Tehtävää helpottaa se, että Red Bull on loistanut pitkillä suorilla Mercedestä vastaan. Tämä vaikeuttaa erityisesti Lewis Hamiltonin nousuhaaveita.

Katastrofia vältellen

Mercedeksen brittikuskille Lewis Hamiltonille lauantain aika-ajon tulos oli iso pettymys. Hamilton on joutunut takamatkalle MM-taistossa Red Bullin hollantilaisässää Max Verstappenia vastaan.

Hamilton on puhunut siitä, miten Verstappen tuntuu olevan tavoittelemattomissa. Sunnuntain kisassa Verstappen saa vielä apua McLarenin Lando Norriksesta ja Perezistä, jotka toimivat esteenä Hamiltonin jahdin keskellä.

Oma kysymysmerkki on se, että missä Mercedeksen kisavauhti menee. Valtteri Bottaksen mukaan Mercedes on keskittynyt säädöissä kisaan. Tämän avulla se yrittää pysyä Red Bullin vauhdissa.

Mercedekselle Red Bullin viides perättäinen voitto ja potentiaalinen palkintopallilta ulosjääminen olisi silkka katastrofi. Red Bull kun on repinyt jo 40 pisteen etumatkan valmistajien MM-sarjassa Mercedekseen nähden.

Kaiken lisäksi Mercedeksen pitäisi pystyä kääntämään ”momentum” itselleen.

Itävallan GP:n lähtöjärjestys:

Kärkikymmenikön nimien perässä mainittu rengas, jolla kuskit lähtevät kisaan kuivalla ajokelillä. S=pehmeä, M=keskikova.

1. Max Verstappen, Red Bull (M)

2. Lando Norris, McLaren (M)

3. Sergio Perez, Red Bull (M)

4. Lewis Hamilton, Mercedes (M)

5. Valtteri Bottas, Mercedes (M)

6. Pierre Gasly, AlphaTauri (S)

7. Yuki Tsunoda, AlphaTauri (S)

8. George Russell, Williams (M)

9. Lance Stroll, Aston Martin (S)

10. Carlos Sainz, Ferrari

*11. Sebastian Vettel, Aston Martin (S)

12. Charles Leclerc, Ferrari

13. Daniel Ricciardo, McLaren

14. Fernando Alonso, Alpine

15. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

16. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

17. Esteban Ocon, Alpine

18. Nicholas Latifi, Williams

19. Mick Schumacher, Haas

20. Nikita Mazepin, Haas

*) Sebastian Vettelille kolmen lähtöruudun rangaistus lauantain aika-ajossa tapahtuneesta estelystä.

Lue myös:

    Uusimmat