F1-kuskit listasivat kauden parhaat kuljettajat – näin kävi Kimi Räikköselle ja Valtteri Bottakselle

F1-kausi 2019 saatiin pakettiin joulukuun alussa Abu Dhabissa. Aiemmin F1-tallipäälliköt listasivat kauden parhaat kuljettajat. Nyt oli kuskien vuoro.

Äänestyksessä laitettiin järjestykseen kymmenen parasta kuljettajaa. Pistejärjestelmä oli sama kuin F1-sarjassa, eli paras kuljettaja sai 25 pistettä, toiseksi paras 18 ja niin edelleen.

Kärkikolmikon osalta kuljettajien ja tallipäälliköiden näkemykset eivät erottuneet millään tavalla toisistaan. Lewis Hamilton oli myös kuljettajien äänestyksessä ykkönen. Max Verstappen oli toinen ja Charles Leclerc kolmas.

Ensimmäinen eroavuus tuli neljännen sijan kohdalla. Tallipäälliköiden listauksessa Valtteri Bottas oli kyseisellä paikalla. Kuljettajien äänestyksessä McLarenin Carlos Sainz nousi neljänneksi. Bottas oli kuskien listalla viides.

Entäpä Alfa Romeon Kimi Räikkönen? Noh, hiljaista oli. Räikkönen ei mahtunut kummassakaan listauksessa kärkikymmenikköön. 

Huomioitava seikka on se, että kuljettajien äänestykseen osallistui yhteensä 15 kuskia. Mukana eivät olleet Mercedeksen Hamilton ja Bottas, Ferrarin Leclerc ja Sebatian Vettel sekä Alfa Romeon suomalaisässä Räikkönen.

F1-kuskien listaus kauden parhaista kuljettajista (lähde formula1.com):

Järjestys, kuljettaja, talli

1.Lewis HamiltonMercedes
2.Max VerstappenRed Bull
3.Charles LeclercFerrari
4.Carlos SainzMcLaren
5.Valtteri BottasMercedes
6.Daniel RicciardoRenault
7.Lando NorrisMcLaren
8.Sebastian VettelFerrari
9.George RussellWilliams
10.Pierre GaslyRed Bull + Toro Rosso


Tallipäälliköiden listaus:

Lue myös:

    Uusimmat