F1-kuski kiukkuisena tallikaverilleen – "Tuollaista ei voi hyväksyä!"

Force India -tallin Sergio Perez oli todella tyytymätön tallikaveriinsa Esteban Oconiin Azerbaidzhanin GP:ssä.

Perez oli kisassa parhaimmillaan jo toisena, mutta tallille unelmalta näyttänyt tilanne mureni 19. kierroksella, kun autot lähtivät kiitämään turva-auton takaa toisen kerran.

Tallikaverit kamppailivat Perezin kolmossijasta kakkosmutkassa, ja Ocon työnsi Perezin seinään. Molemmat putosivat rytäkässä joukon häntäpäähän, Perezin kisa jäi lopulta tyystin kesken. Ocon puolestaan nousi vielä kuudenneksi. Perez oli kiukkuinen kisan jälkeen.


– Alku oli loistava ja ajoimme fantastista kisaa. Palkintosija oli jo taskussani. Sitten tuli kaksi turva-autoa, ne toivat Williamsit ja muut kasaan. Toisessa uusintalähdössä yritin ohittaa (Sebastian) Vetteliä. Sitten huomasin, että Felipe (Massa) on siinä ja toisessa mutkassa annoin tallikaverilleni tarpeeksi tilaa tehdä liikkeensä. Hän oli sisälinjalla ja jo edellä, mutta hän vain työnsi minut seinään. Minulla ei ollut tilaa mennä mihinkään, Perez sadatteli C Morelle.

Englannikielisille medioille Perez oli huomattavasti kriittisempi Oconia kohtaan.

– Minä en voinut kolarille mitään. Olin seinän vieressä, eikä tilaa ollut. Tämä on todella suuri harmi, hän oli yliaggressiivinen. Koko urani ajan minulla on ollut tallikaveri, joka ajaa kovaa, mutta antaa tilaa, ettei tällaista tapahdu, meksikolainen piikitteli.

– Tällainen on täysin mahdoton hyväksyä tallille. Hänen ajotapansa ei ollut oikea. Minusta hänellä ei ollut mitään logiikkaa, Perez sanoi.

Perezin ja Oconin osuma pilasi myös Kimi Räikkösen kisan. Kaksikon autoista tippunut romu puhkaisi suomalaisen Ferrarin takarenkaan, ja pitkä matka varikolle tuhosi auton pohjan ja takasiiven. Punainen lippu auttoi Räikköstä palaamaan vielä radalle, mutta hän keskeytti lopulta.



Lue myös:

    Uusimmat