Pierre Gasly voitti sensaatiomaisesti F1-kisan – mitä teki venäläinen tallikaveri? Hiljeni, totaalisesti

AlphaTaurin Pierre Gasly otti sensaatiomaisella tavalla voiton sunnuntain Italian GP:stä. Hänen ykkössijansa oli kova pala tallikaverille Daniil Kvjatille.

Gasly ja Kvjat lähtivät kisaan perätysten. Gasly oli ruudussa kymmenen ja Kvjat ruudussa 11.

Kaksikon taktiikat erosivat täysin toisistaan. Gasly aloitti kisan pehmeän seoksen renkailla, kun taas AlphaTauri valitsi Kvjatille kovan seoksen renkaat.

Gaslyn voitto rakentui uskomattoman onnen kautta.

Ranskalainen teki oman varikkopysähdyksensä kierroksella 19. Hetkeä myöhemmin Haasin Kevin Magnussenin auto hyytyi aivan varikon sisääntulon läheisyyteen.

Tämä toi radalle turva-auton, koska Magnussenin auto oli vaarallisessa paikassa.

Kisan tuomaristo päätti sulkea varikon sisääntulon siirto-operaation ajaksi.

Tämä oli Gaslylle lottovoitto.

Draama jatkui turva-auton poistumisen jälkeen. Ferrari-kuski Charles Leclerc rysäytti vauhdilla seinään, minkä myötä radalle tuotiin punaiset liput.

Tässä vaiheessa Gasly oli noussut jo kolmanneksi.

Uusintalähdössä hän poimi välittömästi Racing Pointin Lance Strollin, minkä myötä ranskalainen oli toisena. Edessä oli enää vain Mercedeksen Lewis Hamilton.

Video uusintalähdöstä:

Hetkeä myöhemmin Gasly siirtyi kisan kärkeen, koska Hamilton joutui kärsimään kymmenen sekunnin stop and go -rangaistuksen laittoman varikolle tulon myötä.

Loppuhetkillä Gasly piti pintansa, vaikka McLarenin Carlos Sainz pääsikin hänen tuntumaan.

Entäpä Kvjat?

Hiljaista poikaa. Todella hiljaista.

Venäläiskuljettaja ajoi maaliin yhdeksäntenä.

Talliradiossa hänelle kerrottiin Gaslyn voitosta. Eikä Kvjat sanonut mitään.

Pelkkää hiljaisuutta.

Ääninauha Kvjatin talliradiosta on kuultavissa täältä.

Kilpailun jälkeen Kvjat suostui jopa hieman onnittelemaan Gaslyä. Venäläisen kommenteista paistoi kuitenkin paha katkeruus läpi.

– Olin kilpailun alussa nopeampi kuin hän. Tuntui siltä, että kisani lähti vasta liikkeelle, kun hän meni varikolle. Turva-auto tuli vain uskomattoman pahaan paikkaan. Se oli pahin mahdollinen skenaario, Kvjat harmitteli.

– Puhuimme asiasta aamulla, ja juuri pahin mahdollinen vaihtoehto toteutui. Ihan uskomatonta, jos rehellisiä ollaan, Kvjat murisi.

– Yhdeksäs sija oli paras, mihin saatoin yltää. En olisi voinut tehdä mitään paremmin. Ja kun katson peiliin, niin voin vain todeta, että tämä ei ollut minun päiväni. Tämä oli Pierren päivä, onnittelut hänelle. Hän sai mahdollisuuden ja hän käytti sen.

– Epäonnekasta, minun osaltani, Kvjat summasi.

Kvjat otettiin varikolle kierroksella 22. Täten hän ei hyötynyt turva-auton tulosta niin hyvin kuin Gasly.

Lue myös:

    Uusimmat