F1-kulisseissa kuohuu – Sebastian Vettelin värvännyt Aston Martin menettämässä pomonsa toiseen talliin

F1:ssä kesän kuljettajamarkkinat on saatu yhtä paikkaa lukuun ottamatta päätökseen. Nyt kuhina on siirtynyt kulissien puolelle. Kuohunta käy nyt kahden eri tallin taustajoukoissa. Isoin pyörittely kohdistuu Aston Martiniin, jonka tallipäällikkö Otmar Szafnauer saattaa vaihtaa maisemaa.

Aiemmin Racing Pointina ja Force Indiana tunnettu F1-talli vaihtoi talvella nimeään ja brändiä, kun se hyppäsi ison autovalmistajan Aston Martinin mukaan.

Perinteinen brittiyhtiö asetti kovia tavoitteita. Sen aikomuksena on nousta mestariehdokkaaksi viiden vuoden aikaikkunan sisällä. Hankkeen isoksi tukipilariksi värvättiin F1:n nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel.

Vielä viime kaudella kaikki näytti hyvältä. Racing Point löi pöytään kovia suorituksia autolla, joka oli Mercedeksen mestaruuskauden menopelin ”kopio”.

Tälle kaudelle tehdyt sääntömuutokset ovat puraisseet pahasti Aston Martinia. Tallin kuskeista Sebastian Vettel on kuljettajien MM-taulukossa 12:s. Lance Stroll löytyy pykälää alempaa.

Brändimuutoksen ja Vettelin hankinnan lisäksi Aston Martin on tehnyt useita muitakin isoja liikkeitä. Se on värvännyt itselleen muun muassa Red Bullin entisen aerodynamiikkapomon Dan Fallowsin, Red Bullin aerodynaamisen suunnittelijagurun Andrew Alessin ja Alfa Romeon suunnittelijapomon Luca Furbatton.

Sen lisäksi Aston Martin nimitti McLarenin entisen tallipäällikön Martin Whitmarshin toimitusjohtajakseen.

Nyt tallin johtokunnasta kuuluu myös toisenlaista viestiä. Ranskalaisen Auto Hebdon mukaan Aston Martinin tallipäällikkö Otmar Szafnauer saattaa vaihtaa maisemaa. Perinteikkään lehden mukaan Szafnauer olisi siirtymässä toiseen F1-talliin, Alpinelle.

Taustalla on Alpinen oma sisäinen eripura. Speedweekin raportin mukaan Alpinen urheilupäällikkö Davide Brivio suunnittelee vaihtamansa maisemaa luottamuspulan takia. Brivio hyppäsi Alpinelle MotoGP:n puolelta, missä hän johti Suzukin Ecstar-tallia.

Brivio on tehnyt samoja töitä Alpinen F1-tallin johtajan Marcin Budkowskin kanssa. Alpinella ei ole ollut suoranaista tallipäällikköä, vaan Brivio ja Budkowski ovat molemmat toimineet Alpinen toimitusjohtajan Laurent Rossin alaisuudessa.

Rossi kertoi aiemmin Autosportin haastattelussa, että tallin toimintaa saatetaan muuttaa ensi kaudelle. Tällä Rossi vihjaili mahdollisilla johtokunnan muutoksilla.

Aston Martinin F1-tiimin puhemies vastasi Auto Hebdon nostamiin Szafnauer-huhuihin.

– Nuo ovat pelkkiä spekulaatioita. Emme kommentoi niitä.

Aston Martin on tällä hetkellä valmistajien sarjassa seitsemäntenä, 38 pistettä AlphaTauria perässä.

Lue myös:

    Uusimmat