Formula 1 tekemässä kauan odotetun paluun – Stefano Domenicali matkusti hieromaan sopimusta

F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali on matkustanut Etelä-Afrikkaan neuvottelemaan radan paluusta kilpailukalenteriin 30 vuoden tauon jälkeen.

Kyalamin rata isännöi F1-kisaa viimeksi vuonna 1993. Etelä-Afrikka oli kalenterissa yhtäjaksoisesti vuosina 1967–1985, kunnes kritiikki apartheid-hallintoa kohtaan sai lajin vetäytymään maasta. Myöhemmin Kyalami palasi vielä ohjelmistoon kahden vuoden ajaksi.

Kyalami sijaitsee noin 30 kilometrin päässä miljoonakaupunki Johannesburgin keskustasta. Radalla ei ole ajettu enää 2010-luvulla mitään suuria kansainvälisiä kilpasarjoja.

Keskusteluita Etelä-Afrikan paluusta on ollut moneen otteeseen vuosien saatossa, mutta sopimukseen asti neuvottelut eivät ole johtaneet.

Useat F1-mediat kertovat nyt, että toimitusjohtaja Domenicali on matkustanut maanantaina maahan neuvottelemaan Etelä-Afrikan GP:n takaisin tulosta mahdollisesti jo vuoden 2023 kisakalenteriin.

F1-sarjalla on painetta saada mukaan uusia ratoja. Ensi vuonna Qatar ja Yhdysvaltain Las Vegas ovat tulossa mukaan pitkillä sopimuksilla, kun taas Kiinan jatkuva koronavirustilanne on aiheuttanut perumisen myös tältä vuodelta. Lisäksi Ranskan ja Belgian kisojen jatkosta on Motorsport.comin mukaan epävarmuutta.

Lue myös:

    Uusimmat