Ex-venäläisfutarilta suoraa puhetta kotimaastaan – "Edustamme maata, joka käyttäytyy kuin terroristit"

Entinen jalkapallolija Jevgeni Savin on kovin sanoin soimannut kotimaansa Venäjän toimintaa. Hän totesi Venäjän käyttäytyvät kuin terroristit. Savinin puheenvuoron on jakanut sosiaalisessa mediassa Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Gerashchenko.

Vuonna 2015 jalkapallouransa päättänyt Savin edusti lukuisia venäläisseuroja. Peliuran jälkeen hän on toiminut muun muassa media-alalla. Viime vuodet hän on tehnyt Krasava-nimistä jalkapalloblogia YouTubeen ja hänellä on yli miljoona tilaajaa. Savin teki viime vuonna dokumentin Ukrainasta Venäjän aloitettua hyökkäyssodan maassa. 

Dokumenttia on katsottu yli 1,5 miljoonaa kertaa YouTubessa. Savin tuomitsi dokumentissa Venäjän aloittaman sodan. Nyt Savin on jälleen pitänyt painavan puheenvuoron kotimaansa toimista.

– Jos maasi hyökkää naapurivaltioon rauhan aikana, pommittaa kaupunkeja, tappaa kymmeniätuhansia ihmisiä, tappaa lapsia ja tekee sitä yli vuoden ajan ja itse olet hiljaa asiasta, niin ole silloin valmis siihen, että sinulla ei ole MM-kisoja, Mestarien liigoja, olympialaisia tai muuta, Savin sanoi.

– Koska edustamme sellaista maata, joka käyttäytyy tällä hetkellä kuin terroristit. Tämä tulee vaikuttamaan kaikkiin, Savin jatkoi.

Savinin puheet ovat keränneet runsaasti palautetta. Hän on saanut kehuja rohkeudestaan. 39-vuotias Savin vaikuttaa nykyään Kyproksella, jossa hän osti maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ypsonas FC:n ja vaihtoi sen nimeä Krasava ENY Ypsonas FC:ksi. Hän toimii seuran puheenjohtajana.

Lue myös:

    Uusimmat