Ex-vaimo meni uusiin naimisiin, ex-miehen mukaan aiempi liitto oli yhä voimassa ja uhkasi hapon heittämisellä naisen kasvoille – 480 euroa sakkoja

1:59
Kesäkuussa 2018 uutisoimme Britanniassa nousussa olleista happohyökkäysten määrästä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 50-vuotiaan miehen sakkoihin laittomasta uhkauksesta, koska mies uhkasi heittää happoa entisen vaimonsa kasvoille.

Islaminuskoisen miehen uhkaukset ajoittuivat kesään 2018. Pari oli muuttanut erilleen 2013 ja eronnut 2015. Nainen oli solminut uuden avioliiton toukokuussa 2017.

Ex-mies sai tietää uudesta avioliitosta keväällä 2018 ja ryhtyi uhkailemaan naista. Facebookiin mies oli kirjoittanut viestin, jonka mukaan kissa etsi hiirtä.

Miehen mukaan avioliitto päättyi sharialain mukaan virallisesti vasta kesäkuussa 2018. Naisen toiminta saattoi miehen huonoon valoon, koska miehen tulkinnan mukaan nainen oli pettänyt häntä. Miehen ystävät olivat huomauttaneet tästä.

Turvakotiin

Nainen hakeutui Facebook-kirjoituksen takia turvakotiin. Mies puolestaan oli ottanut kuvan itsestään kyseisen turvakodin edessä ja ladannut sen Facebookiin. Nainen sijoitettin toiseen turvakotiin.

Kesällä nainen oli ollut ostoksilla arabialaisen ruuan kaupassa Espoossa, kun naiselle ennestään tuntematon mies oli tullut kertomaan ex-miehen uhkauksesta heittää happoa naisen kasvoille. Nainen kuuli varoituksen myös miehen sukulaiselta.

Oikeudessa mies kiisti aikeet hapon heitosta.

Käräjäoikeuden mukaan kyse oli kuitenkin aidosta, todellisesta uhkauksesta.

– Hapon heittäminen kasvoille aiheuttaa pysyviä vammoja ja terveyden menettämisen. Uhkaus hapon heittämisestä on luonteeltaan erittäin vakava, oikeus lausui.

Oikeus piti tekoa myös erityisen moitittavana, koska uhkauksen taustalla oli miehen käsitys kunniasta ja pelko sen menettämisestä.

Miehelle langetettiin 80 päiväsakkoa, josta kertyi maksettavaa 480 euroa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja