Ex-NBA-tähti kuolemansairas: "Sillä tavalla pysyn hengissä"

Entinen NBA-pelaaja Nate Robinson joutuu viettämään sairaalassa 12 tuntia viikossa, jotta pysyy hengissä.

39-vuotias Robinson kärsii vakavasta munuaisten vajaatoiminnasta.

– Minulla ei ole enää kauan elinaikaa jäljellä, jos en saa uutta munuaista, Robinson sanoo Daily Mailin mukaan.

Robinson kertoi munuaisten vajaatoiminnasta kaksi vuotta sitten. Hän on etsinyt toimivaa munuaista nyt neljän vuoden ajan, mutta sellaista ei ole löytynyt. 

– Haluan vain nauttia elämästä niin paljon kuin voin, Robinson toteaa.

Koska hänen munuaisensa eivät toimi kunnolla, joutuu hän viettämään 12 tuntia viikoistaan sairaalassa, jossa hänen verensä puhdistetaan dialyysihoidossa.

– Dialyysi ei toimi kaikilla, mutta kiitän jumalaa, että se toimii minulla. Jos en kävisi dialyysissä, en eläisi viikkoa tai kahta kauempaa. En voi jättää yhtään hoitokertaa väliin. Käyn sairaalassa kolme kertaa viikossa neljä tuntia kerrallaan, Robinson kertoo.

Robinson kertoo, että dialyysihoito aiheuttaa välillä kivuliaita oksennuskohtauksia, mitkä puolestaan voivat pakottaa hänet jäämään sairaalahoitoon jopa pariksi päiväksi. Entinen NBA-tähti on joutunut muuttamaan ruokavaliotaan.

– Yritän syödä paremmin ja terveellisemmin. Pysyn erossa prosessoidusta ruoasta ja yritän syödä hedelmiä ja grillattua kanaa ja kalaa. Sillä tavalla pysyn hengissä niin pitkään kuin mahdollista.

Robinson muistetaan NBA-parketeilta erityisesti donkeistaan. Niistä teki erityisiä Robinsonin pieni koko, sillä hän on vain 175 senttimetriä pitkä. Hän voitti NBA:n donkkikilpailun kolme kertaa.

Hän pelasi urallaan Boston Celticsissä, Chicago Bullsissa, New York Knicksissä ja Golden State Warriorsissa. Koripallouransa jälkeen hän otteli nyrkkeilykehässä Youtube-tähti Jake Paulia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat