Mainos

Ex-ministeri oli 90-luvulla mukana ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin näytelmässä: "En huomannut harjoituksissa mitään epäilyttävää"

Ex-kansanedustaja Kimmo Tiilikainen näytteli törkeästä ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin ohjaamassa Orli-oopperassa 1990-luvun lopulla.

Hänen roolihahmonsa oli Sannikas, yksi oopperan keskeisistä rooleista. Näytelmän ensi-ilta järjestettiin Finlandia-talolla Helsingissä.

– Olin 23 vuotta sitten mukana Baltzarin ohjaamassa kansanoopperassa. Meille amatööreille Finlandia-talolla esiintyminen jäi varmasti mieleen, Tiilikainen vastaa MTV Uutisille tekstiviestillä.

Ruokolahtelainen-lehti kertoi vuonna 1997, että tuolloinen Luomuliiton puheenjohtaja ja luomuviljelijä lähti tuotantoon mukaan Baltzarin itsensä pyytämänä. Lehtileike artikkelista on nähtävillä Drom-teatterin verkkosivuilla.

"En huomannut mitään epäilyttävää"

Tiilikaisen mukaan Baltzarin Orli-oopperan ohjaustyössä ei ollut moitittavaa. MTV Uutisille hän ilmaisee olevansa järkyttynyt viime aikoina julkisuuteen tulleista ihmiskauppaepäilyistä.

– Julkisuudessa olleet tiedot Baltzarin toiminnasta ovat järkyttäviä ja viranomaisten on selvitettävä asia huolellisesti.

MTV Uutisille Tiilikainen sanoo, ettei huomannut Baltzarin käytöksessä nuoria naisia kohtaan mitään epäilyttävää. Hän kuitenkin muistelee, että Baltzarilla oli suhde yhden näyttelijän kanssa.

– En huomannut harjoituksissa mitään epäilyttävää, Tiilikainen kertoo.

Tiilikainen puhui Baltzarin järjestämässä tapahtumassa

Tiilikainen toimi keskustan kansanedustajana vuosina 2003–2019 ja puolueensa eduskuntaryhmän puheenjohtajana 2011–2015. Hän toimi ministerinä Vanhasen II hallituksessa vuosina 2007–2008 ja Sipilän hallituksessa 2015–2019.

Luovan kulttuurin yhdistys Drom ry tuotti Baltzarin johdolla vuosina 2014–2015 kansainvälisen Euroopan omatunto -tapahtumakokonaisuuden. Tiilikainen oli muiden poliitikkojen kanssa puhumassa hankkeen päätapahtumassa Helsingissä maaliskuussa vuonna 2014.

Muita puhujia olivat muun muassa Paavo LipponenKrista KiuruPekka Haavisto ja Päivi Räsänen. Tapahtuman suojelijana ja avaajana toimi Tarja Halonen. 

MTV Uutiset Live kävi Veijo Baltzarin talon luona. 

1:45

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja