Mainos

Ex-lähettiläs: Ruotsin monarkian tulevaisuus on nyt turvattu

Uuden kruununperillisen syntymä Ruotsiin takaa kuningashuoneen säilymisen maassa, sanoo Suomen entinen Ruotsin suurlähettiläs Alec Aalto aamun Huomenta Suomessa.

Jo reilun vuoden ajan kuninkaan väitetyt naisseikkailut ovat huonontaneet kuningashuoneen mainetta. Skandaaleja ei kuitenkaan Aallon mukaan pidä liioitella. Monarkialla on Ruotsille Aallon mielestä suuri merkitys, vaikka tasavaltaakin kannatetaan.

– Sosiaalidemokraattinen puolue on ajanut noin sata vuotta maahan tasavaltaa, mutta en ole huomannut mitään erityistä intoa siinä. Tässä on pientä kaksinaismoralismia. Käytäntö on siis toinen.

Aalto sanoo, että Ruotsissa kuningashuone on lähellä kansaa, kun taas Isossa-Britanniassa pidetään tietoisesti ihmisiin etäisyyttä.

– Skandaaleille ollaan toki Ruotsissa herkempiä, koska se on tasa-arvoisempi yhteiskunta.

Kruununprinsessa Victoria on ollut Aallon mukaan alusta saakka myönteinen tekijä kuningashuoneelle.

– Victoriassa on aito innostus tehtävään. Hän on saanut siihen myös hyvän koulutuksen, ja hän osaa ottaa ihmiset oikealla tavalla, Aalto miettii.

Hänen mielestään monarkian ylläpitämisellä on Ruotsille hyvinkin paljon myönteisiä vaikutuksia.

– Kuningashuoneella on symboliarvoa maan sisällä, se on myös vientivaltti. Se on yllättävän tehokas tapa edistää vientiä, koska kuninkaalliset saavat runsaasti mediajulkisuutta ja hyvän vastaanoton.

(MTV3)

Katso entisen suurlähettilään Alec Aallon haastattelu: (Huomenta Suomi 24.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.