Ex-kirkkoherralle ehdollista ja kymppitonnien sakot toimittaja Jessikka Aron vainoamisesta

2:01
Syyttäjä: vihakampanjan teki toimittajan elämästä mahdotonta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut entisen kirkkoherran toimittaja-kirjailija Jessikka Aron vainoamisesta.

Oikeuden mukaan päälle viisikymppinen mies vainosi Aroa yli kahden ja puolen vuoden ajan vuosina 2015–2017.

Hän muun muassa kirjoitti Arosta valheellisesti ja halventavasti ja nosti tämän nimen tarpeettomasti esille vihamielisissä kirjoituksissa. Kirjoittelu ja yhteydenotot aiheuttivat oikeuden mukaan Arolle pelkoa ja ahdistusta.

Miehen mukaan kirjoitukset olivat reagointeja Aron väitteisiin, jotka koskivat esimerkiksi MV-julkaisua. Hänen mielestään Aron väitteet olivat valheellisia.

– Käräjäoikeus katsoo ensinnäkin, että kuten muiden rikollisten tekojen kohdalla, oikeudetonta vainoamista ei voi puolustaa sillä, että on itse kokenut tulleensa väärin kohdelluksi, tuomiossa sanotaan.

Mies kiisti syytteet

Aroon kohdistuneen vainoamisen lisäksi mies tuomittiin tutkijaan kohdistuneesta törkeästä kunnianloukkauksesta, joka sekin kesti yli kaksi vuotta vuosina 2014–2017. Oikeuden mukaan mies esitti yhteensä seitsemässä blogikirjoituksessa ja MV-julkaisun artikkelissa tutkijasta valheellisia tietoja ja vihjauksia sekä halvensi tätä.

– Kirjoitukset olivat levinneet laajalti ja olivat olleet tarkoituksellisesti asianomistajaa loukkaavia aiheuttaen hänelle suurta kärsimystä, oikeuden tiedotteessa sanotaan.

Mies tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin maksamaan Arolle korvauksina yli 25  000 euroa ja tutkijalle liki 13  000 euroa.Mies kiisti syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja