Ex-jengiläisen Janne "Nacci" Tranbergin pitäisi vastata oikeudessa talousrikossyytteisiin – poliisilla ei vieläkään ole tietoa miehen olinpaikasta

Suomen etsityin rikollinen - Nacci Tranbergistä kirja 9:04
Video: Janne Tranbergin pakomatkasta julkaistiin keväällä kirja. Aihetta ruodittiin Huomenta Suomessa.

Cannonball-jengin kasvoina aiemmin esiintyneen Janne ”Nacci” Tranbergin pitäisi olla oikeudessa vastaamassa liutaan talousrikossyytteitä. Miehen pakomatka kuitenkin jatkuu yhä. 

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään laaja Cannonball-jengiin liittyvä talousrikosoikeudenkäynti, jossa on syytettynä kaikkiaan noin 50 ihmistä. Yksi heistä on jengin entinen johtohahmo Janne Tranberg.

Oikeussalissa Tranbergia ei kuitenkaan nähdä, sillä häntä ei ole edelleenkään tavoitettu. Tranberg on pakoillut viranomaisia alkuvuodesta 2018 saakka. Hänen osaltaan juttu siis lykkääntyy.

Tänään oikeudessa käsitellään sen sijaan syytteitä, joissa on vastaajina Tranbergin sijaan muita henkilöitä.

– Nyt oikeuteen on otettu noin 10 henkilöä, joiden asioita voidaan käsitellä erikseen, toinen talousrikosvyyhdin syyttäjistä, Johanna Hakanen, kertoo.

KRP:llä ollut aavistus olinpaikasta

Tranbergia epäillään lukuisista törkeistä veropetoksista, ja hänestä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys.

Talousrikossyytteiden lisäksi miestä on yritetty tavoittaa suorittamatta jääneen 649 päivän vankeusrangaistuksen takia.

KRP:n rikoskomisario Ritva Santtila kertoo, ettei KRP:llä ole uutta tiedotettavaa Tranbergin pakomatkaan liittyen.

Santtilan mukaan poliisi uskoo yhä, että Tranberg saattaa oleskella Espanjassa. Aiemmin poliisi arveli miehen liikkuvan mahdollisesti Aurinkorannikolla.

– Se Espanja on varmasti edelleen yksi pääkohteista, ellei hän ole kesän aikana Suomessa käynyt.  

Juttua muokattu 5.9. kello 10.32: Täsmennetty juttuun, että tänään oikeudessa käsitellään syytteitä, joissa Tranberg ei ole vastaajana. Aiemmin jutun otsikossa ja ingressissä kerrottiin, että Tranbergin pitäisi olla tänään oikeudessa. Tänään käsitellään kuitenkin syytteitä, joissa vastaajina on muita henkilöitä.

Lue myös:

    Uusimmat