Ex-jääkiekkotähti Marko Jantusen helvetillisistä kokemuksista tehdään elokuva – SM-liigapomo ylistää poikkeuksellista tarinaa

Rankan päihdekierteen selättänyt Marko Jantunen auttaa nyt muita päihderiippuvaisia urheilijoita 3:08
Marko Jantunen kertoi päihdetyöstään viime tammikuussa MTV Urheilulle.

Ex-huippujääkiekkolija Marko Jantusesta tehdään elokuva. Laitapuolen hyökkääjä perustuu Jantusesta kertovaan Läpi helvetin -kirjaan. Tuotantoyhtiö Solar Filmsin elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä.

Toiminnallinen elokuva käsittelee Solar Filmsin tiedotteen mukaan pääasiassa muutamaa vuorokautta Lahdessa vuonna 2015.

Jantunen, 50, kärsi pahoista alkoholi- ja huumeongelmista jo uransa aikana, ja päihdehelvetti syveni entisestään huippu-uran päätyttyä keväällä 2010. Pohja tuli vastaan Lahdessa vuonna 2015, mistä käynnistyi raitistuminen. Nykyään Jantunen keskittyy laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa.  

Entinen tehohyökkääjä on aktiivisesti mukana elokuvan teossa. 

– Mahtavaa, että saamme osan tarinaani elokuvaksi. Hienoa nähdä elämä tietyssä pisteessä elokuvana nyt, kun matkani on jatkunut jo eteenpäin. On mielenkiintoista katsoa sitä tästä hetkestä taaksepäin, Jantunen toteaa tiedotteessa. 

Jantusen roolissa elokuvassa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde.

Jääkiekon SM-liiga on yksi elokuvan pääyhteistyökumppaneista.

– Jantunen on tietysti kiekkoilija, mutta ennen kaikkea ihminen, joka on tehnyt paljon arvokasta työtä päihdetyön saralla nuorison keskuudessa. On hienoa, että hänen tarinansa kerrotaan nyt vielä laajemmin isolle yleisölle. Meille on tärkeää olla tukemassa tämän viestin leviämistä, SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kommentoi. 

Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa joulukuun ja tammikuun aikana. Ensi-ilta on edessä syksyllä 2022. 

Lue myös:

    Uusimmat