Ex-hiihtopomo avautuu yrityksistään takoa päihdeongelmaiseen Petter Northugiin järkeä – "Hän on mestari manipuloimaan"

Norjan hiihtolegenda Petter Northug on viime aikoina rypenyt useamman päihdekohun keskellä. Norjan hiihtomaajoukkueen entinen johtaja Vidar Löfshus myöntää yrittäneensä useampaan otteeseen saada Northugin oikealle tielle.

Northug oli urheilu-uransakin aikana runsaasti keskustelua herättänyt urheilija, mutta kilpauransa jälkeen Northug on pyörinyt otsikoissa pääosin negatiivisista syistä.

Elokuussa Northugin kotoa löydettiin elokuussa kokaiinia, kun hän oli aikaisemmin ajanut poliisin tutkaan hurjaa 168 kilometrin tuntivauhtia. Northug myönsi elokuussa kärsivänsä alkoholi- ja huumeongelmasta pyytäen samalla apua ongelmiinsa.

Päihdeongelmat olivat läsnä jo Northugin hiihtouralla. Ex-hiihtopomo Vidar Löfshus kertoo yrittäneensä takoa Northugin päähän järkeä jo vuonna 2018, kun Northug lopetti hiihtouransa.

– Sanoin Petterille, että nyt sinulla on mahdollisuus saada siviilielämäsi kuntoon, löytää itsellesi nainen ja asettua aloillesi. Petter vastasi "ei". Se on Petter pähkinänkuoressa. Yritin antaa hänelle neuvoja, mutta se ei auttanut. Petter on oman menestyksensä seppä ja itsensä mestari, Löfshus kertoo Dagbladetille.

Northug onnistui saamaan lähellään toimineet henkilöt vakuuttumaan siitä, ettei hänen päihdeongelmansa olleet vakavia. Totuus olikin molemmille suuri yllätys.

– En ehkä tajunnut, kuinka isoja ongelmat olivat, vaikka olenkin kokenut paljon. Kukaan ei uskonut sen olevan vakavaa. Se oli suurimmalle osalle yllätys. Petter on mestari manipuloimaan meitä, Löfshus jatkaa.

Löfshus on yrittänyt myöhemminkin ottaa yhteyttä Northugiin, mutta norjalaistähden tavoittaminen on ollut haastavaa. Löfshus toivoo, että Northug keräisi ympärilleen oikeanlaisia ihmisiä, jotka ymmärtäisivät ongelmien laajuuden.

– Tammikuussa yritin jälkeen saada yhteyttä Petteriin saadakseni hänet takaisin oikealle tielle. Häntä on vaikea tavoittaa tällaisista asioista. Hänen ympärillään olevat ihmiset eivät ole tarpeeksi hyviä ymmärtämään, kuinka suuria hänen ongelmansa ovat olleet.

Lähteet: Dagbladet &Expressen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja