Petter Northug harjoittelee jälleen – Norjan maajoukkuetähti vaikuttui: "On ehdottomasti mahdollista"

Norjan hiihdon lähihistorian suurimpiin tähtiin lukeutuva Petter Northug vahvisti joulukuussa 2018 uransa olevan ohi. Tuolloin 32-vuotiaana loukkaantumisiin ja sairasteluihin lopettamaan joutunut Northug on jälleen lisännyt harjoittelumääriään. 

Norjalaisen maanmiehet ja maastohiihdon kärkinimet ovat yhä vaikuttuneita kaksinkertaisen olympiavoittajan ja 13-kertaisen MM-kultamitalistin kyvyistä.

– Petter voi olla kivenkova jälleen, jos hän haluaa, Johannes Hösflot Kläbo sanoi norjalaisen Dagbladetin mukaan.

Northug on kasvattanut harjoitusmääriään jo viikkojen ajan. Syyskuun puolivälissä hän esimerkiksi rullahiihti peräkkäisinä päivinä 61 ja 63 kilometriä. Northugin vauhti oli matkoilla 3,10 ja 3,15 minuuttia per kilometri.

Hiihtäjää lähellä olevat tahot ovat kertoneet 34-vuotiaan rakentaaneen elämälleen uutta ja terveellisempää suuntaa.

Raportit kertovat Northugin olevan hyvässä fyysisessä kunnossa ja osoittaneen selkeän muutoksen käyttäytymisessään sen jälkeen, kun hän jäi poliisin haaviin ylinopeudesta ja myöhemmin huumeiden hallussapidosta.

Dagbladet kertoo maastohiihdon historian eniten maailmancupin voittoja keränneen Northugin olevan jälleen motivoitunut hiihtämään tietyllä tasolla. 

– Olen tavannut Petterin ja harjoitellut hänen kanssaan. Se on mahtavaa. Luulen, että hän nauttii harjoittelusta. Silloin hänen voi huomata olevan läsnä, Emil Iversen kertoi.

Kläbon mukaan on täysin mahdollista, että harjoituksissa yhä aktiivihiihtäjien vauhdissa pysyvä Northug voi saavuttaa vanhan tasonsa.

– Peter on rautaa. Jos hän harjoittelee paljon, hänestä voi tulla kivikova jälleen. Hänen on tehtävä sairaalloinen työ taistellaakseen huipulla pitkillä matkoilla, mutta jos hän tekee ja haluaa sitä tarpeeksi, se on ehdottomasti mahdollista.

Norjan maajoukkueen päävalmentaja Eirik Myhr Nossum on mielissään Northugin nykykunnosta, mutta muistuttaa myös realiteeteista.

– Jos tunnen Petteriä oikein, hän harjoittelee jatkuvasti täysillä. Haluaisin nähdä hänet joissakin testikilpailuissa. Jos hän aikoo tehdä paluun, hänen on myös osallistuttava joihinkin kilpailuihin. Mutta on ilahduttavaa kuulla hänen harjoittelevan. Se on terveellistä, Nossum sanoi Dagbladetille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja