Mainos

Ex-aviomies: Anna-Kaisa Hermusen elämä päättyi vuosien syöpätaistelun jälkeen – "Tammikuussa todettiin, että kaikki voitava on tehty"

1:11

Toimittaja Anna-Kaisa Hermunen menehtyi eilen, 71-vuotiaana, pitkäaikaisen sairauden jälkeen. Hermusen entinen aviomies Pertti Hermunen kertoo, että Anna-Kaisa Hermunen sairasti syöpää ja vietti viimeiset kuukautensa palvelutalossa.

Anna-Kaisa Hermusen poismeno oli ollut jo pitkään odotettavissa, sanoo edesmenneen toimittajan entinen aviomies Pertti Hermunen. Sairaus oli ollut pitkä.

– Siitä on jo pari vuotta, kun häneltä todettiin syöpä ja oli iso leikkauskin. Tammikuussa sitten todettiin Jyväskylän keskussairaalassa, että kaikki voitava on tehty, Hermunen sanoo.

Viimeiset kuukautensa Anna-Kaisa Hermunenvietti Pertti Hermusen mukaan Laukaan palvelutalossa.

– Hän oli viimeiseen asti iloinen eikä valittanut mistään. Helmikuussa hän ei enää halunnut nähdä, hän oli sen verran huonossa kunnossa.

"Hän oli aina loistava sisustaja – kalliilla maulla toki"

Pertti Hermunen oli läheinen Anna-Kaisa Hermusen kanssa siitä huolimatta, että erosta on jo kauan.

– Anna-Kaisa asui Laukaalla ja meillä oli siellä lähellä iso talo voimalaitoksen pihalla. Se oli yhteinen Anna-Kaisan veljen ja siskonpojan kanssa. Olen käynyt siellä vuodesta 1973. Se oli kuin toinen koti, Hermunen kertoo.

– Ehdimme rakentaa monta yhteistä kotia. Hän oli aina loistava sisustaja – kalliilla maulla toki. Opettanut minulle paljon tyylistä.

Hermusen hautajaisia vietetään perhepiirissä ensi viikolla. 

Hermunen tunnetaan parhaiten työstään toimittajana. Hän oli MTV3-kanavalla 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa nimikko-ohjelma Hermunen sekä Hermunen yönälkään.

Niitä ennen hän työskenteli MTV3:n uutisissa taloustoimittajana ja Yleisradiossa ajankohtaistoimituksessa.

Hermunen syntyi Laukaassa vuonna 1948.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja