Ex-apulaispoliisipäällikkö: ”Aarnio valmisteli Trevoc-hankintoja”

Helsingin poliisin entisen apulaispoliisipäällikön Jari Liukun mukaan huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio valmisteli seurantalaitteiden hankintaa Trevocista.

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan Trevoc-vyyhtiä 28:tta päivää. Syytteiden mukaan Jari Aarnio edisti Trevocin seurantalaitteiden hankintaa poliisiin samaan aikaan kun hän omisti yhtiötä salaa. Aarnio on kiistänyt tämän.

Maanantaina on kuultu todistajina Helsingin poliisin silloista johtoa. Tarkoituksena on selvittää mikä Aarnion rooli hankinnoissa oli.

Liukku toimi Helsingin apulaispoliisipäällikkönä 2005-2010. Nykyisin hän johtaa Länsi-Uudenmaan poliisia.

Liukun mukaan hankinta oli pitkä prosessi. Keskusteluja oli käyty vuodesta 2007 alkaen, kunnes poliisin ylijohto antoi laitokselle luvan hankkia laitteita syksyllä 2009.

Lue myös juttu entisen poliisikomentaja Jukka Riikosen kertomuksesta: 

Ex-poliisikomentaja omasta vastuustaan Aarnio-vyyhdistä: "No comments"

Liukun totesi Aarnion olleen huumerikosyksikön esimies. - Sitä kautta hän osallistui valmisteluun hankintojen osalta. Hänen kanssaan käytiin keskusteluja tarpeista ja laitteista ylipäätään.

- Hän oli aloitteellinen, koska oli yksikön esimies.

Kysyttäessä Liukku vielä selvensi, että aloite tuli huumerikosyksiköstä ja nousi esimiesportaita ylös.

Liukku muisteli, että vanhoissa laitteissa oli ongelmia. - Seurantalaitteet olivat täysin välttämättömiä.

Apulaispoliisipäällikön mukaan kysymys ei ollut rahasta. Hän huomautti, että Helsingin poliisin budjetti on sata miljoonaa ja tässä oli kyse muutamien kymmenien tuhansien hankinnasta.

- Tärkeintä oli saada laitteet, jotka toimivat.

 

Lue myös:

    Uusimmat