Mainos

Evakuoinnin syy selvisi: Hannoverin stadionille suunniteltiin pommi-iskua

Hannoverin jalkapallostadionilla tänä iltana pelattavaksi suunniteltu jalkapallomaaottelu Saksa-Hollanti on peruttu pommiuhan takia.

Uutistoimisto DPA:n mukaan iskua suunnittelivat islamistiterroristit.  
Myös hannoverilainen konserttiareena evakuoitiin turvallisuussyiden vuoksi ja kaupungin metroliikennettä rajoitettiin.

– Meillä oli konkreettisia viitteitä siitä, että joku aikoi tehdä räjäytyksen stadionilla, Hannoverin poliisipäällikkö Volker Kluwe sanoi.  

Kreiszeitung-lehden mukaan stadionin läheltä löytyi hälytysajoneuvo, jossa oli räjähdysaineita. 

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin sekä useiden ministerien oli tarkoitus seurata peliä stadionilla. Evakuointimääräys tuli vajaat puolitoista tuntia ennen ottelun suunniteltua alkamisaikaa, kun katsomossa oli vasta niukasti väkeä.

– Peli on peruttu. Katsojia pyydetään poistumaan stadionilta ripeästi mutta ilman paniikkia, kuulutti poliisi stadionilla.

Saksan jalkapallomaajoukkue ei ollut evakuointimääräyksen tullessa vielä saapunut stadionille vaan oli vasta matkalla. Poliisi ohjasi joukkuebussin pois stadionille johtavalta reitiltä. 

Frankfurter Allgemeine Zeitungin ja Der Spiegelin mukaan poliisi löysi epäilyttävän esineen stadionilta tai sen läheisyydestä jo aiemmin illalla, mutta antoi jo hieman ennen kello 19.30 Suomen aikaa tiedon, ettei vaaraa ole. Evakuointikäsky stadionilla tuli kello 20.15 Suomen aikaa.  

– Ratkaiseva vihje tuli meille noin viisitoista minuuttia ovien avaamisen jälkeen, poliisipäällikkö Kluwe sanoi.

Myös hannoverilainen konserttiareena evakuoitiin, mutta myöhemmin illalla poliisi ilmoitti, että sinne kaavailtu Söhne Mannheims -yhtyeen konsertti voidaan järjestää.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.