Eva Wahlström yllättävässä roolissa Urheilugaalassa – ajoi Loimaalle kiven takia: "Juuri se oikea"

Martti Puumalaiselta vekkuli ehdotus Vuoden urheilijaksi: "Alkaa M-A-R..." 2:21
Punaisella matolla vitsaillut Martti Puumalainen palkittiin Urheilugaalassa Vuoden läpimurto -palkinnolla.

Urheilugaalassa jaettiin tänä vuonna uusi palkinto, kun edesmennyt Erkki Alaja palkittiin Vuoden urheilumanageri -palkinnolla. Järkäle-nimellä kulkevan palkinnon on suunnitellut ex-nyrkkeilijä Eva Wahlström.

Oli iso kunnia olla tekemässä tätä. Tiedän, että tämä on todella tärkeä (palkinto) ja elää tästä vielä eteenpäin, Wahlström totesi.

Prosessi oli entisen nyrkkeilyn maailmanmestarin mukaan mielenkiintoinen.

Kivi on Loimaalta. Ajoin siis Loimaalle valitsemaan oikean kiven, koska halusin, että se oli just se oikea kivi. Suomalaista graniittia ja terästä, Wahlström kuvailee palkintoa.

Palkintopystissä on kuvattuna urheilijan ja managerin yhteistyö.

– Manageri on tässä kivijalkana tukemassa ja nostamassa urheilijaa, joka on dynaaminen ja eteenpäin menevä.

Alajan palkinnon vastaanottivat hänen leskensä Tuuli Merikoski ja tyttärensä Johanna Alaja.

Erkki Alaja toimi managerina useille urheilijoille. Hänen manageroimiaan urheilijoita olivat esimerkiksi Susanna Rahkamo ja Petri Kokko, Mikael Forssell, Jarkko Nieminen, Jukka Keskisalo, Laura Lepistö, Aino-Kaisa Saarinen, Topi Raitanen ja Saga Vanninen.

Suurelle yleisölle Wahlströmin toimiminen suunnittelijana tulee kenties yllätyksenä, mutta ex-nyrkkeilijä on opiskellut Aalto-yliopistossa taiteen kandidaatin tutkinnon ja toimii nykyään kalustesuunnittelijana, taidemaalarina ja yritysvalmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat