Eva-Marien valtava helpotus: Pitkään kateissa ollut 17-vuotias Pinja-tytär on löytynyt

Sosiaalisessa mediassa suurta huomiota herättänyt 17-vuotiaan Pinjan katoamistapaus on ratkeamassa. Pinjan äiti Eva-Marie Malin kertoo MTV Uutisille poliisin löytäneen hänen tyttärensä eilen illalla.

Video: Miten kadonneita etsitään?

9:43

MTV Uutiset kertoi Pinjan katoamisesta viime sunnuntaina. Pinja katosi yllättäen Kauhajoella 4.2., eikä hänen puhelimeensakaan saatu yhteyttä. Seurasi yli kahden viikon piina, jolloin Eva-Marie joutui pelkäämään tyttärensä kohtaloa.

Erityisen huolestuttavaa tapauksessa oli äidin mukaan se, että Pinjan ystävätkään eivät saaneet häneen yhteyttä.

"Helpottaa, kun on joutunut pitkään miettimään pahinta"

Äidin helpotus oli suuri poliisin löydettyä tyttären eilen illalla hyvässä kunnossa Etelä-Suomesta. Hän ei ole vielä tavannut Pinjaa kasvotusten, mutta kertoo jutelleensa hänen kanssaan puhelimitse.

– Tässä vaiheessa on hieman sekavat tunnelmat. Asiaa selvitetään nyt viranomaisten kanssa. Nyt olo helpottaa, kun on joutunut pitkään miettimään pahinta, Malin kertoo MTV Uutisille.

Malin kertoo yllättyneensä siitä, miten paljon hän sai tukea aivan vierailta ihmisiltä hädän keskellä.

– Ihmettelin, kuinka avuliaita ihmiset ovat olleet. Aivan tuntemattomat ihmiset ovat lähetelleet minulle kannustusta ja voimia. Haluan kiittää kaikkia, Malin toteaa liikuttuneena.

Poliisi kertoo, että tyttö löytyi poliisin suorittamien toimenpiteiden jälkeen hyvässä kunnossa. 

– Hän oli ottanut hatkat, lähtenyt vapaaehtoisesti. Katoamiseen ei tällä hetkellä liity rikosta, poliisi kommentoi MTV Uutisille maanantaina. 

Juttua päivitetty 24.2. klo 14:12 poliisin kommenteilla. Alun perin jutussa mainittiin, että tapauksessa selvitetään sitä, liittyykö siihen rikosta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.