Mainos

Euroviisudelegaatioita Suomeen

Eurovision laulukilpailun osanottajamaista ensimmäisenä Suomeen tuli Georgia.

Eurovision laulukilpailun osanottajamaiden delegaatiot ovat alkaneet saapua Suomeen tänään. Ensimmäisenä Helsinkiin ennätti puoliltapäivin Georgian delegaatio. Maata edustaa laulaja Sopho Khalvashi.

Laulukilpailun harjoitukset Helsingin Areenassa alkavat huomenna. Kilvan semifinaali käydään ensi viikon torstaina ja finaali lauantaina toukokuun 12. päivänä.

Eurovision laulukilpailuun osallistuu kaikkiaan 42 maata.

Euroviisuradio aloittaa pääkaupunkiseudulla

Euroviisuradio alkaa kuulua pääkaupunkiseudulla tänään ja jatkaa ensi viikon perjantaihin asti. Taajuudella 102,4 MHz soivat euroviisujen finalistit, ehdokkaat sekä kappaleiden käännösversiot.

19.4.2007

Euroviisuradion musiikkipäällikkö on Pekka Nissilä. Radio toteutetaan yhteistyössä Viisukuppila-yhteisön kanssa.

Semifinaalissa hiphop höystää Kalevalaa

Euroviisujen semifinaalin ja finaalin avaus- ja väliaikanumeroita on harjoiteltu viikko Helsingin Areenassa. Numerot tuottavan Anna-Maija Eräkankaan mukaan ohjelmat ovat keskenään erilaiset sekä emotionaalisesti että visuaalisesti.

Semifinaalin väliaikanumero perustuu Kalevalaan. Suomalaisuuden juuria luotaavan esityksen ovat käsikirjoittaneet yhdessä Tiina Puumalainen ja Matti Paloniemi, joka on numerossa esiintyvän tanssiryhmä Tsuumin taiteellinen johtaja, koreografi ja ohjaaja.

- Esitys on eräänlainen myyttinen matka ja se kertoo rakkaudesta. Tarinassa viisi kosijaa yrittää tehdä vaikutusta kauniiseen neitoon. Esitys perustuu kansantanssiin ja -musiikkiin, mutta sisältää myös hiphopia, steppiä ja rockia. Lavalla on yhtä aikaa lähes 40 ihmistä, Paloniemi hahmotteli ensimmäisessä euroviisujen lehdistökeskuksessa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Finaalin väliaikanumeron ohjaava koreografi Minna Vainikainen haluaa säilyttää salaisuuden loppuun asti eikä siksi kerro esityksestä kovin paljoa etukäteen.

- Apocalyptica soittaa livenä lavalla ja lisäksi esityksessä on muun muassa neljä tanssijaa, trapetsitaiteilija ja akrobaatteja. Apocalyptican pojat ovat innoissaan artisteista ja haluaisivat ehkä harjoitella vähän enemmänkin esimerkiksi tanssijoiden kanssa, Vainikainen kertoo.

Juontajilla yhtä monta asua

Juontajat Jaana Pelkonen ja Mikko Leppilampi pääsivät tänään ensimmäistä kertaa Areenaan harjoittelemaan. Juontajien rooli on näissä euroviisuissa isompi kuin aiemmissa. Heidän on tarkoitus muun muassa keskustella yleisön kanssa.

- Tuntuu mukavalta. Käsikirjoitus on valmis ja Ebu on sen hyväksynyt, nyt vain harjoitellaan, Leppilampi kiteytti juontajakaksikon tunnelmat.

Pelkonen ei saa paljastaa, kuinka monta kertaa hän vaihtaa semifinaalissa ja finaalissa pukua, mutta sen verran hän valistaa uteliaita, että pukuja on monta.

- Minä puolestaan voin paljastaa sen verran, että vaihdan asua yhtä monta kertaa kuin Jaana, Leppilampi tiedotti.

Blogissaan Pelkonen kirjoittaa saaneensa Pariisista ison kasan viimeistä huutoa olevia korkokenkiä.

- Eikä ole kyse mistä tahansa korkkareista, vaan sain juuri niitä kenkiä joita maailman tähtien kuten Jennifer Lopezin, Victoria Beckhamin ja Madonnan jaloissa on lehtien palstoilla voinut ihailla. Enää pitäisi opetella kävelemään niillä, Pelkonen kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.