Mainos

Europol: Kyberhyökkäyksen uhrien määrä pysynyt ennallaan

Perjantaina alkaneen kyberhyökkäyksen uhrien määrä ei näytä kasvaneen Euroopassa maanantaina, sanoo Euroopan poliisivirasto Europol. Viraston mukaan tilanne Euroopassa näyttää vakaalta.

Europol arvioi, että monissa yrityksissä ja viranomaisorganisaatioissa on viikonloppuna parannettu järjestelmien tietoturvaa, mikä on auttanut kyberhyökkäyksen vahinkojen torjunnassa.

– Näyttää siltä, että monet tietoturvatyöntekijät ovat viikonloppuna tehneet kotiläksyjään ja ovat päivittäneet järjestelmien turvaohjelmia, Europolin tiedottaja Jan Op Gen Oorth sanoo.

Europolin johtaja Rob Wainwright sanoi aikaisemmin olevansa huolissaan vahinkomäärien kasvusta, kun ihmiset menevät maanantaina töihin ja käynnistävät tietokoneensa. Wainwrightin mukaan perjantaina alkanut kyberhyökkäys on ollut ennennäkemättömän laaja.

Europolin mukaan yli 200 000 tietokonetta eri puolilla maailmaa on joutunut perjantaina alkaneen hyökkäyksen uhriksi.

Microsoftin vanhojen käyttöjärjestelmien tietoturva-aukkoja hyödyntäneen kyberhyökkäyksen uhriksi joutui perjantaina Euroopassa suuri joukko pankkeja ja muita yrityksiä, sairaaloita ja viranomaisorganisaatioita.

Hyökkäyksestä kärsivät muun muassa Britannian julkinen terveydenhoitojärjestelmä, Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahn, amerikkalainen kuriiriyhtiö FedEx ja espanjalainen teleoperaattori Telefonica. Lisäksi esimerkiksi ranskalainen autonvalmistaja Renault joutui hyökkäyksen takia keskeyttämään tuotantonsa tehtaillaan eri puolilla Eurooppaa.

Kiristysohjelmahyökkäys aiheutti suurta haittaa myös Kiinassa, missä sen kerrottiin iskeneen satoihin tuhansiin tietokoneisiin ja vaikeuttaneen muun muassa viranomaisten, yliopistojen, huoltoasemien, pankkiautomaattien ja sairaaloiden toimintaa.

Koneisiin hyökkää WannaCry-kiristyshaittaohjelma, joka lukitsee aastuttamansa koneen. Sen jälkeen haltijan on maksettava muutamien satojern eurojen lunnaat Bitcoin-virtuaalivaluutassa saadakseen koneen takaisin halötuunsa.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.