EU-johtaja Eva Kaili ei asianajajan mukaan tiennyt asunnostaan löytyneistä 150 000 eurosta, pysyy vangittuna ensi viikkoon

Heidi Hautala EU-parlamentin lahjusskandaalista:"Vakavin tapaus, mikä parlamentissa on tapahtunut" 0:49

Europarlamentin korruptioskandaalissa epäilty kreikkalainen europarlamentaarikko Eva Kaili pysyy vangittuna ensi viikkoon asti, ilmoitti Kailin asianajaja uutistoimisto AFP:n mukaan.

Eva Kailia kuullaan oikeudessa 22. tätä kuuta, eli ensi viikon torstaina.

Belgian poliisi otti Kailin kiinni viime perjantaina. Poliisi julkisti tänään kuvia useissa kotietsinnöissä löydetyistä rahakasoista, joita kertyi yhteensä liki 1,5 miljoonan euron edestä. Osa rahoista löydettiin Kailin asunnosta.

Kaili on asianajajansa mukaan sanonut, ettei ollut tietoinen asunnostaan löytyneistä rahoista

Marin kommentoi asiaa Brysselissä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi Europarlamentin lahjusskandaalia lyhyesti saapuessaan EU:n ja Kaakkois-Aasian maiden huippukokoukseen keskiviikkona Brysselissä.

Hänen mukaansa on erittäin hälyttävää, jos osoittautuu oikeaksi, että parlamentissa on otettu lahjuksia vastaan ja niillä on pyritty vaikuttamaan esimerkiksi siellä pidettyihin puheisiin.

– Ymmärtääkseni Belgian poliisi ja kaikki asiaan kuuluvat viranomaiset ovat tämän asian päällä. Tämä on tutkittava perin juurin, hän sanoi.

Vyyhdissä mukana MM-kisoja isännöivä Qatar

Kaili on yhdistetty epäilyihin, joiden mukaan Persianlahden valtio olisi maksanut lahjuksia vaikuttaakseen EU:n politiikkaan.

Oikeuslähteiden mukaan kyseessä olisi jalkapallon MM-kisoja isännöivä Qatar. Kailin asianajajan Michalis Dimitrakopoulosin mukaan kreikkalainen europarlamentaarikko on syytön.

Asianajaja kiistää sen, että Kaili olisi saanut lahjuksia Qatarilta, ja kutsuu väitteitä valheellisiksi huhuiksi.

Dimitrakopoulosin mukaan Kaililla ei ole mitään yhteyttä rahoihin. Sen sijaan Kailin avopuolisolla voisi asianajajan mukaan olla vastauksia rahoihin liittyen. Kailin avopuoliso pidätettiin niin ikään viime viikolla ratsioissa Brysselissä ja kaupungin läheisyydessä.

Kaksikon lisäksi pidätettiin neljä muuta ihmistä. Kaili on ainoa istuva europarlamentaarikko, joka on syytettynä vyyhdissä.

Kaili erotettiin eilen tiistaina varapuhemiehen tehtävästään lahjusskandaalin seurauksena.

Parlamentin täysistunnossa annettiin 625 ääntä Kailin erottamisen puolesta ja yksi vastaan. Kailin tueksi asettui ainoastaan kroatialainen ryhmiin kuulumaton Mislav Kolakusic, joka on parlamentissa profiloitunut koronarokotteiden vastustajana.

Lue myös:

    Uusimmat