Mainos

Euromaat hyväksyivät Kreikan kolmannen tukipaketin

Euromaiden valtiovarainministerit ovat hyväksyneet Kreikan kolmannen tukipaketin Brysselissä, kertoo valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.).  

– Kokoluokka on 86 miljardia euroa. Se sitten päästetään asteittain toki erittäin tiukan ehdollisuuden kautta, eli mikään piikki ei ole auki, mutta sopimukseen ollaan päästy, Stubb kertoo MTV Uutisille.

Kreikka saa ensimmäisen rahaerän ennen ensi viikon torstaita. Stubbin mukaan kokous oli tällä kertaa helppo, koska ilmapiiri oli edellisiä kokouksia parempi. Kreikan asenne oli Stubbin mukaan huomattavasti parempi ja toisaalta vaikeimmat neuvottelut käytiin jo heinäkuussa.  

Stubbin mukaan Kansainvälisen valuuttarahaston rooli on tukipaketissa vahva.

– Se on ajoitettu niin, että he tulevat mukaan tuossa lokakuussa. Toki tässä on muutamia ehtoja vielä, joita pitää käydä läpi, mutta meillä oli puhelimitse mukana pankin pääjohtaja Christine Lagarde ja yhteisymmärryksessä saatiin loppujulistus ja -selvitys, mikä tarkoittaa tarkoittaa käytännössä, ainakin minä tulkitsen niin, että kyllä IMF on tässä mukana, Stubb sanoo.

Suomen vastuut pysyvät Stubbin mukaan kutakuinkin samoina, riippuen hieman laskentatavoista.  

– Päädyimme siihen, että Kreikan ajautuminen ulos eurosta olisi tullut kalliimmaksi ja ajattelimme myös euron tulevaisuutta.  

Stubb sanoi myös edelleen uskovansa, että jossain vaiheessa Kreikan talouskin kääntyy kasvuun ja asiassa päästään eteenpäin, kuten on käynyt muun muassa Irlannissa ja Portugalissa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.