Financial Times: Sanna Marinin tiukka sivallus illallispöydässä Espanjan pääministerille oli kaataa miljardineuvottelut

Pääministeri Marin avaa EU- kokouksen lopputulosta MTV:n haastattelussa:"Suomen kannalta tulos on hyvä" 3:34
Pääministeri Marin avaa EU- kokouksen lopputulosta MTV:n haastattelussa: "Suomen kannalta tulos on hyvä"

Financial Timesin mukaan Sanna Marin vastasi Espanjan pääministerin esittämiin vaatimuksiin tiukasti EU:n huippukokousten aikana järjestetyllä illallisella sunnuntaina. Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 

Talouslehti Financial Timesin mukaan Sanna Marinin kommentti herätti EU-johtajien keskuudessa pelon siitä, että EU:n huippukokouksen neuvottelut päättyvät epäonnistumiseen.

Lehden mukaan välikohtauksen jälkeen Suomi liittyi osaksi niin kutsuttua ”nuukaa nelikkoa”.

Nuukaan nelikkoon kuuluivat Hollanti, Itävalta, Ruotsi ja Tanska. Suomi ei ollut virallisesti mukana missään liittoumassa.

”Illallisella sovun kaatuminen oli lähellä”

Financial Timesin lähteiden mukaan Marin olisi sanonut Espanjan pääministerille Pedro Sánchezille, että on muiden kuin ”nuukan liittouman” aika tulla vastaan. 

– Pöydän ympärillä on johtajia, jotka ovat saaneet tyhjän sijaan 350 miljardia. Mitä te olette tehneet (sen asian eteen)? Me olemme tulleet vastaan. Nyt on teidän vuoronne, Marin sanoi illallisella tiukasti lehden mukaan.

Financial Timesin diplomaattilähteen mukaan illallisella sovun kaatuminen oli lähellä.

– Silloin nuukasta nelikosta tuli viisikko, diplomaatti kommentoi lehdelle.

Yksi Financial Timesin jutun kirjoittajista, Brysselin kirjeenvaihtaja Mehreen Kahn, on jakanut Twitter-tilillään kuvakaappauksen tekstin Marinia koskevista osista.

– Macron syytti nelikon käyttäytyvän kuin Britannian ex-pääministeri) David Cameron. Hänellä on kuitenkin ongelma: 4(.5) David Cameronia ovat paljon kiusallisempia kuin vain yksi, Kahn kirjoittaa twiitissään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat