Mainos

EU-pomo hamuaa suomalaisia töihin: Te menestytte rekrytoinneissa todella hyvin

2:06

Euroopan rajavartiovirasto Frontex kaksinkertaistaa työntekijämääränsä tämän vuosikymmenen aikana. Rekrytointi koskee uutta Varsovassa sijaitsevaa Euroopan raja- ja rannikkovartiostovirastoa.

Myös muita EU-rekrytointeja on alkamassa. Suomalaisia toivotaan hakemaan instituutioihin muun muassa myyttejä murtamalla.  

Jos sitä ranskaa ei osaa, riittääkö, että osaa tosi hyvin englantia?

– Kyllä riittää, jos ei ole menossa [töihin] tuomioistuimeen. Edelleenkin suurin osa on siinä käsityksessä, että ranskan kielen taito on pakollinen, mikä ei pidä enää nykyään paikkaansa, kertoo Noora Saarinen, joka toimii EU-uralähettiläänä Helsingin yliopistossa. 

EU työllistää yhteensä yli 40 000 henkilöä, joiden joukossa on runsaat tuhat suomalaista. Joka vuosi instituutioihin avautuu yli 1000 työpaikkaa.

Luvassa useita hakuja

Nyt syksyllä haut käynnistyvät ydinturva- ja ICT -sektoreilla. Tänään avautui uusia avoimia työpaikkoja Varsovan konttoriin.

– Juuri tänään olemme julkistaneet nettisivuillamme, että Frontex hakee lisää työntekijöitä, kertoo Euroopan Komission Suomen edustuston käännöstoimen pääosaston paikallisedustaja Mikael Reiman

Millaisista määristä puhutaan?

– Siellä on ollut nyt noin 440 työntekijää ja henkilöstö kasvatetaan tuhanteen, jatkaa Reiman. 

Mutta miksi juuri suomalaisia kaivataan?

– He menestyvät todella hyvin hakuprosesseissamme, kertoo Suomessa vieraileva EU:n henkilöstövalintatoimiston johtaja David Bearfield

Entä miksi juuri nyt on hyvä hetki hakea?

– Koskaan emme ole tarvinneet niin kovasti innokkaita ja idearikkaita nuoria antamaan oman panoksensa niihin haasteisiin, joita mantereemme kohtaa, Bearfield jatkaa.

Työpaikkoja autonkuljettajista lähtien

Saarisen mukaan moni jättää hakematta EU-tehtäviin, koska itseluottamus ei riitä. Hän kehottaakin nuoria uskomaan itseensä ja murtaa samalla toisenkin myytin. 

– Hirveän moni kuvittelee, että vain oikeustieteilijät tai valtiotieteilijät työllistyvät EU:n sisällä, kun taas todellisuus on se, että siellä on työpaikkoja niin autonkuljettajille kuin poliittisille erityisavustajille. Laidasta laitaan, uralähetti tiivistää.

Lisätietoa rekrytoinneista löydät oheisesta videosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.