EU-parlamentti jyrähti: Turkin vältettävä epäasiallista painostusta Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksissa

EU-parlamentti arvosteli Turkki ja tuki Suomea sekä Ruotsia –"Hyvin suuri poliittinen merkitys" 2:58
Katso myös: Näin parlamentissa käsiteltiin EU:n ilmastolainsäädäntöä.

EU-parlamentti on kehottanut Turkkia käsittelemään Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksia vilpittömästi ja välttämään epäasiallista painostusta.

Parlamentti otti asiaan kantaa käsitellessään Turkin ja EU:n suhteita, sekä Turkin jäissä olevia EU:n jäsenyysneuvoitteluja.

Parlamentti hyväksyi selvällä enemmistöllä mietinnön, jonka mukaan Turkki rikkoo Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiä.

– Sillä ei ole Suomen ja Ruotsin Nato-prosessien kannalta oikeastaan mitään merkitystä, mutta kylläkin hyvin suuri poliittinen merkitys, MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoi Kymmenen uutisissa. 

– Istuntosalissa kymmenet parlamenttiedustajat eri maista käyttivät puheenvuoroja Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien puolesta ja lähettivät myös terveisiä omien maidensa parlamenteille supernopeasta käsittelystä sitten, jos ja kun Turkin aiheuttama patti purkautuu.

Turkki on pysäyttänyt Suomen ja Ruotsin Nato-prosessit. Turkki on vaatinut muun muassa Suomea ja Ruotsia palauttamaan Turkkiin ihmisiä, joilla on yhteyksiä joko kurdien työväenpuolue PKK:hon. Palautuspäätöksiä ei Suomessa voi tehdä ilman oikeusprosessia. 

Lue myös:

    Uusimmat