Mainos

EU:n rahapoliittisen komitean edustus pöydälle

Suomen toisen edustajan nimeäminen EU:n rahapoliittiseen komiteaan jäi valtioneuvostossa tänään jälleen pöydälle. Suomen Pankki on esittänyt, että komiteaan määrättäisiin Suomen Pankin edustajaksi pääjohtajaksi nimitetyn Matti Vanhalan jälkeen johtokunnan jäsen Esko Ollila. Asia ei ole kuitenkaan edennyt.

Ennen juhannusta asian pyysi valtioneuvon istunnossa pöydälle pääministeri Paavo Lipponen. Tänään pöydällepyytäjänä toimi sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre. Pääministeri Lipponen on lehtitietojen mukaan toivonut Suomen Pankin edustajaksi tohtoritason henkilöä. Ollila on varatuomari.

Nimityksen lykkääntymisestä on noussut Suomessa jonkinasteinen kohu. Alun perin katsottiin, että kyse on rutiiniasiasta. Lipposen menettelyn on arveltu liittyvän siihen, että vastoin kuin SDP halusi tohtori Jukka Pekkarista ei nimitetty Suomen Pankin johtokuntaan. EU:n rahapoliittinen komitea kokoontuu seuraavan kerran jo huomenna Helsingissä. Suomen toisena edustajana komiteassa toimii alivaltiosihteeri Johnny Åkerholm valtiovarainministeriöstä. Suomen Pankin edustajan varamies on ekonomisti Paavo Peisa. Suomi on siten mukana osittain varajäsenisenä.

Rahapoliittisen komitean tehtävänä on edistää jäsenvaltioiden raha- ja valuuttapolitiikan yhteensovittamista. Se myös antaa lausuntoja ministerineuvostolle ja komissiolle mm. jäsenmaiden ja yhteisön rahapoliittisesta ja taloudellisesta tilanteesta. Rahapoliittinen komitea oli näkyvästi esillä julkisuudessa, kun markka kytkettiin Euroopan valuuttakurssimekanismiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.