Mainos

EU kaavailee rajoituksia puoliautomaattiaseille – reserviläisliitto tyrmää

Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola vastustaa EU:n komission suunnitelmia puoliautomaattiaseiden saatavuuden rajoittamisesta.

Savola perustelee kantaansa Suomen puolustusjärjestelmällä. Suomen puolustusvoimien sodan ajan vahvuudesta 95 prosenttia koostuu reserviläisistä ammattisotilaiden sijaan ja joukon tulee pitää ampumataitojaan yllä.

– Näin suuren joukon ampumataitojen ylläpito ei ole mahdollista pelkällä kertausharjoituksilla, vaan se vaatii myös laajaa, omaehtoista ampumaharjoittelua, Savola toteaa.

– Hyvä ampumataito on yksi sotilaan keskeisimmistä perustaidoista. Mitä enemmän käytetyt aseet muistuttavat Puolustusvoimien asekalustoa, sitä paremmin se palvelee Suomen puolustuskykyä

EU-komission suunnittelema saatavuuden rajoittaminen liittyy Ranskan terrori-iskuihin, joissa käytettiin maahan salakuljetettuja, laittomia rynnäkkökivääreitä.

Savola muistuttaa, että monissa muissa Euroopan unionin maissa on siirrytty ammattilaispohjaisiin puolustusjärjestelmiin eikä samanlaista tarvetta ampumataidon ylläpidolle ole.

– Reserviläisliitto on jo aiemmin muistuttanut suomalaisen puolustusjärjestelmän erityispiireistä ja -vaatimuksista, jotka tulisi ottaa huomioon aselakeihin liittyvässä säätelyssä

*Jutun pääkuva vaihdettu klo 12.51.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja