EU kaavailee rajoituksia puoliautomaattiaseille – reserviläisliitto tyrmää

Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola vastustaa EU:n komission suunnitelmia puoliautomaattiaseiden saatavuuden rajoittamisesta.

Savola perustelee kantaansa Suomen puolustusjärjestelmällä. Suomen puolustusvoimien sodan ajan vahvuudesta 95 prosenttia koostuu reserviläisistä ammattisotilaiden sijaan ja joukon tulee pitää ampumataitojaan yllä.

– Näin suuren joukon ampumataitojen ylläpito ei ole mahdollista pelkällä kertausharjoituksilla, vaan se vaatii myös laajaa, omaehtoista ampumaharjoittelua, Savola toteaa.

– Hyvä ampumataito on yksi sotilaan keskeisimmistä perustaidoista. Mitä enemmän käytetyt aseet muistuttavat Puolustusvoimien asekalustoa, sitä paremmin se palvelee Suomen puolustuskykyä

EU-komission suunnittelema saatavuuden rajoittaminen liittyy Ranskan terrori-iskuihin, joissa käytettiin maahan salakuljetettuja, laittomia rynnäkkökivääreitä.

Savola muistuttaa, että monissa muissa Euroopan unionin maissa on siirrytty ammattilaispohjaisiin puolustusjärjestelmiin eikä samanlaista tarvetta ampumataidon ylläpidolle ole.

– Reserviläisliitto on jo aiemmin muistuttanut suomalaisen puolustusjärjestelmän erityispiireistä ja -vaatimuksista, jotka tulisi ottaa huomioon aselakeihin liittyvässä säätelyssä

*Jutun pääkuva vaihdettu klo 12.51.

Lue myös:

    Uusimmat