Ettekö saa lapsenvahtia? Parhaat vinkit parisuhdeaikaan vanhemmille, joilla ei ole lastenhoitoapua

Joskus lapsenvahdin yhyttäminen saattaa olla työn ja tuskan takana. Lapsiperheen arjen pyörittäminen vaatii kuitenkin hengähdystaukoja. Mutta kuinka irtautua hetkeksi ja nauttia kahdenkeskisestä ajasta ilman häiriötekijöitä?

Tutkimusten mukaan hyvä parisuhde tarkoittaa myös parempaa perhe-elämää. Vanhempien keskinäinen kunnioitus ja rakkaus heijastuu suoraan lapsiin.

Nämä Smart parenting -sivuston listaamat vinkit tarjoavat ideoita laadukkaan parisuhdeajan viettämiseen, vaikka maantieteellinen irtiotto ei olisikaan mahdollinen.

1. Elokuvailta

Valitkaa yhdessä jokin elokuva, jonka olette halunneet jo pitkään nähdä. Laittakaa treffi-iltana lapset aikaisin nukkumaan ja tehkää itse tai tilatkaa herkkunaposteltavaa. Himmentäkää valot, asettautukaa sohvalle ja nauttikaa!

2. Piknik

Lähtekää koko perheen voimin yhdessä johonkin viihtyisään puistoon. Kun lapset ryntäävät leikkimään, levittäkää viltti ja nauttikaa ulkoilmasta ja eväistä.

3. Telttailu

Jos kelit sallivat, lähtekää telttaretkelle lähimpään eräilykelpoiseen metsään. Retkelle voi lähteä yhdeksikin yöksi. Raittiissa ilmassa touhuttuaan lapset nukahtavat nopeasti telttaan ja iltaa voi jatkaa kahdestaan vaikka romanttisesti nuotiolla.

4. Tähtitaivaan ihailu

Jos omistatte pihan, voivat treffit tähtitaivaan alla olla mahdolliset. Ottakaa täkki mukaan ja oikaiskaa itsenne nurmelle. Tähtiä saattaa unohtua tuijottelemaan helposti vaikka aamuun asti. Myös parveketreffit toimivat. Esimerkiksi sateella on mukava kietoutua yhdessä huovan alle juomaan kaakaota.

5. Kotitreeni

Pistäkää pystyyn kuntopiiri. Lapsia voi hämätä hetkeksi vaikka Pikku Kakkosella tai antaa heidän leikkiä mukana. Näin yhdistätte liikunnan ja yhdessäolon. Pistäkää netistä pyörimään kuntoiluvideo ja tsempatkaa toisianne. Jos olette kilpailunjanoisia, ottakaa ohjelmaanne vaikka päivittäinen lankkuhaaste.

6. Kotikylpylä tai hemmotteluhetki

Kun lapset ovat unten mailla, sytyttäkää kynttilät, laittakaa taustalle rentouttavaa musiikkia ja hierokaa toisianne. Jos olette niin onnellisia että omistatte kylpyammeen, romanttinen vaahtokylpy on aina omaa luokkaansa.

7. Yhteissuihku

Kylpyhuoneessa voi olla hauskaa myös ilman kylpyammetta. Myöhäisillan yhteinen suihkutuokio saattaa osoittautua virkistävämmäksi, kuin olisitte etukäteen uskoneetkaan.

8. Herkkuhetki

Milloin olette istuneet viimeksi kahdestaan kahvilassa? Jos lastenvahtia ei ole saatavilla, napatkaa vaikka töistä tullessanne suosikkikahvilastanne lempileivonnaisianne ja odottakaa että lapset nukahtavat. Jos olette jauhopeukaloita, voitte leipoa herkut itse. Kuppi hyvää kahvia tai teetä kruunaa herkkuhetken.

9. Kynttiläillallinen

Kun lastenhuoneesta alkaa kuulua kuorsausta, valmistakaa yhdessä herkkuateria, kattakaa pöytä kauniiksi, avatkaa pullo lempiviiniänne ja sytyttäkää kynttilät. Taustalle voi laittaa soimaan vielä musiikkia ja arjen yläpuolelle kohottava elämys on valmis.

10. Tanssituokio

Tanssituokiosta ei ole ehkä kokonaisiksi treffeiksi, mutta se rentouttaa varmasti. Jos lastenhuone on yläkerrassa, laittakaa rokki soimaan ja päästäkää yhdessä ulos päivän höyryt. Hitaat kappaleet luovat toisaalta romanttisen tunnelman, eivätkä äänipäästöt ole yhtä mittavat.

11. Peli-ilta

Pitäkää peli-ilta. Pelit voivat olla videopelejä tai lautapelejä, lajilla ei ole väliä. Peli-illan voi aloittaa lasten kanssa ja jatkaa sitä kahdestaan heidän mentyä nukkumaan. 

***

7:58

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja