Mainos

Etsitkö ideaa sängyn päätyyn?

Persoonallinen pääty on loppusilaus makuuhuoneen kalustukselle. Kauniissa sängyssä unetkin näyttävät paremmilta.

Jatka lattiaa seinälle

Makuuhuoneen ikkunaseinän takana on viherhuone, johon paistaa aamuaurinko, eikä tilaan tarvittu muuta somistetta. Arkkitehti keksi kalustukseen koruttoman idean: leveät lattialankut jatkuvat seinällä sängynpäätynä ja säilytystasona.

Kiinnostuitko?

Teetä pääty puusepänliikkeessä. Valitse lattiaan ja seinään tismalleen samaa puuta, sillä pieni sävyero häiritsee silmää. Jos et uusi lattiaa, valitse päädyksi reilusti erilaista pintaa. Kuvan lankut ovat douglasinkuusta eli oregonmäntyä.

Piilota vaatehuone

Kuutiomaiseen huoneeseen piti sovittaa sänky ja säilytystilaa vaatteille. Kinkkiseksi tilan teki kaksi lattianrajaan ulottuvaa ikkunaseinää. Ratkaisu: sängyn taakse rakennettiin kevyt seinä ja pieni vaatehuone, jonne kuljetaan huomaamattoman liukuoven kautta.

Kiinnostuitko?

Hanki kattoon asti ulottuva liukuovi, jos haluat sen olevan mahdollisimman huomamaton. Kuvan huoneella on korkeutta yli kolme metriä ja ovi teetettiin mdf-levystä.

Kokoa kollaasi

Valokuvakollaasi käy hienosti sängynpäädystä. Vaatesuunnittelijan makuuhuoneessa on rauhoittava väriskaala. Harmaa ja beige olisivat kahdestaan pliisu yhdistelmä, mutta kehysten musta ryydittää niitä sopivasti. Hauska yöpöytä on Egyptistä.

Kiinnostuitko?

Tee kuvista sängyn levyinen sommitelma – kokeile ensin asetelmaa lattialla. Älä ripusta kuvia liian alas, ettet vahingossa tiputa niitä niskaasi.

Rakenna seinämä

Tässä kodissa ratkaistiin yhdellä kertaa päätypulma ja tilanjako. Pötkömäinen keittiö-takkahuone-makuuhuone katkaistiin keskeltä kapoisella väliseinällä, jonka taakse sänky jää lähes piiloon. Yllätysvieraita ja peti petaamatta? Oviaukkoihin asennettiin huomaamattomat liukuovet.

Kiinnostuitko?

Ratkaisu sopii tilaan, joka halutaan pitää puoliavoimena. Seinän sisään menevää liukuovea valmistaa esimerkiksi Aulis Lundell. Liune Doorin ovimalli vaatii puolestaan erityisen väliseinäseinärakenteen ja varsinkin mittatilauskoolle kertyy hintaa. Tehtaalla ei ole suoraa kuluttajamyyntiä, joten ovea kannattaa kysyä omasta rautakaupasta. Yksi vaihtoehto on teettää ovet ja seinä puusepällä.

Teksti Mariia Sarilo
Kuvat: Tim Bjørn, Andreas Mikkel Hansen, Klaus Petersen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.